Friss hírek

Szafnauer: Nem hiszem, hogy Alonso fiatal versenyző lenne…

A Forma-1-es Szahíri Nagydíj pénteki, csapatvezetők számára rendezett sajtótájékoztatóján többek közt a Racing Point főnökét, Otmar Szafnauert is megkérdezték Fernando Alonso két hét múlva esedékes, fiatal pilóták számára rendezett teszten történő szerepvállalásáról.

„Értelmeznem kell a szabályokat” – kezdte a csapatvezető.

„Meg voltam lepődve, hogy Alonso részt vehet a tesztnapon. Úgy gondolom, beszélnünk kell az FIA-val erről, mert a szabályok egyértelműen fogalmaznak: az ilyen edzésnapok fiatal versenyzők számára biztosítanak Forma-1-es tesztlehetőséget” – fejtette ki véleményét Szafnauer.

A szabályok értelmében egy-egy, juniorpilóták részére rendezett gyakorláson azon pilóta vehet részt, akinek nincs kettőnél több F1-es rajtja és rendelkezik nemzetközi, „A” besorolású versenyzői licensszel.

„Alonso kétszeres világbajnok, és közel a 40-hez aligha sorolnám őt a fiatalok táborába” – folytatta markáns véleményét a csapatfőnök.

A Racing Point korábban a McLarennel együtt jelezte, hogy nem kívánnak részt venni az Abu-Dhabiban rendezendő eseményen, mivel sok hasznuk ebből nem származna.

Alonso azonban külön FIA-engedéllyel vezetheti az idei Renault-t, így jogosan merült fel a kérdés Szafnauer felé arról, hogy Sebastian Vettel hasonló eljárás következtében beülhetne-e az egyik idei autójukba.

„Ha megtehetjük, és ha a szabályok megengedik… Túl sok ha van ebben a mondatban… Mérlegelnünk kell” – zárta gondolatait az amerikai szakember.

Az FIA döntése további csapatok programját is befolyásolja, hiszen a Red Bull és az Alfa Romeo is jelezte, hogy tartalékosaival, előbbi Sebastien Buemivel, utóbbi pedig Robert Kubicával kíván részt venni a szezonzárót követő edzésnapon, amelyet december 15-én rendeznek majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!