„Szinte ovális” pályán tarthatják a 2. bahreini versenyt

TEST T3 BAHRAIN - 03/04/2019 - FERRARI SF90 - SEBASTIAN VETTEL
TEST T3 BAHRAIN - 03/04/2019 - FERRARI SF90 - SEBASTIAN VETTEL
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint a Bahreini Nagydíjat akár két, teljesen különböző pályavonalon is tarthatják – az egyiket egy „szinte ovális” pályán.

Az európai nagydíjakon kívül arra van a legnagyobb esély egyelőre, hogy Abu Dhabiban és Bahreinben rendeznek F1-es versenyt a szezon második felében. Az előzetes információk szerint Bahrein úgy tervezi, hogy november 29-én és december 6-án rendezne versenyt. 

Bahreinnek több nyomvonalra is megvan az F1-es engedélye, és egy valamivel hosszabb pályát használtak 2010-ben is. 

Ross Brawn elárulta, van esély arra, hogy a másik pályát is használják, amely leginkább gyors kanyarokból áll. 

Az „új” pályarész a jelenlegi jobbos 4-es kanyart a 13-as kanyarral kötné össze, amely a hosszú egyenest előzi meg. 

„Bahrein egyik szépsége, hogy több vonalvezetése van, szóval el tudunk menni Bahreinbe, és két különböző pályán tudunk versenyezni” – nyilatkozta Brawn. 

„Van egy szép, majdnem ovális pálya, ami nagyon izgalmas lenne, és minden vonalvezetésnek megvan az FIA-licensze, szóval ez is lehetőség.”

A szakember ugyanakkor hozzátette, nem lesz egyszerű két különböző vonalvezetésen rendezni a versenyeket – ez rengeteg szervezői munkát igényel. 

„A két vonalvezetés elég sok munkát igényel a szervezőktől – például az időzítést két pályára kell kitalálni. Ezt is figyelembe kell vennünk” – mondta Brawn. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS