A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

„Szinte ovális” pályán tarthatják a 2. bahreini versenyt

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint a Bahreini Nagydíjat akár két, teljesen különböző pályavonalon is tarthatják – az egyiket egy „szinte ovális” pályán.

Az európai nagydíjakon kívül arra van a legnagyobb esély egyelőre, hogy Abu Dhabiban és Bahreinben rendeznek F1-es versenyt a szezon második felében. Az előzetes információk szerint Bahrein úgy tervezi, hogy november 29-én és december 6-án rendezne versenyt. 

Bahreinnek több nyomvonalra is megvan az F1-es engedélye, és egy valamivel hosszabb pályát használtak 2010-ben is. 

Ross Brawn elárulta, van esély arra, hogy a másik pályát is használják, amely leginkább gyors kanyarokból áll. 

Az „új” pályarész a jelenlegi jobbos 4-es kanyart a 13-as kanyarral kötné össze, amely a hosszú egyenest előzi meg. 

„Bahrein egyik szépsége, hogy több vonalvezetése van, szóval el tudunk menni Bahreinbe, és két különböző pályán tudunk versenyezni” – nyilatkozta Brawn. 

„Van egy szép, majdnem ovális pálya, ami nagyon izgalmas lenne, és minden vonalvezetésnek megvan az FIA-licensze, szóval ez is lehetőség.”

A szakember ugyanakkor hozzátette, nem lesz egyszerű két különböző vonalvezetésen rendezni a versenyeket – ez rengeteg szervezői munkát igényel. 

„A két vonalvezetés elég sok munkát igényel a szervezőktől – például az időzítést két pályára kell kitalálni. Ezt is figyelembe kell vennünk” – mondta Brawn. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!