Távozik a Renault F1-es csapatfőnöke! - F1VILÁG.HU

Távozik a Renault F1-es csapatfőnöke!

Távozik a Renault – új nevén Alpine – Forma-1-es csapatától az istállót eddig irányító Cyril Abiteboul.

A szakember 2017 óta vezette a francia csapatot, az új vezérigazgatója, Luca de Meo által kezdeményezett átszervezések következtében viszont távozik az istállótól.

Az Alpine vezérigazgatói feladatait Laurent Rossi, a Groupe Renault stratégiai igazgatója veszi majd át. Úgy tudni, a csapatfőnöki teendőket Marcin Budkowski látja el a továbbiakban, bár ezt egyelőre még nem jelentette be az enstone-i istálló.

„Szeretnék köszönetet mondani a Renault csoportnak, amiért ennyi éven át bíztak bennem, főleg az istálló 2016-ban megkezdett újraindítása és felépítése során” – fogalmazott Abiteboul, majd hozzátette, véleménye szerint az istálló erős alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a jövőben – immáron Alpine néven.

Abiteboul 2007 és 2010 között dolgozott először a Renault-nál, 2012-ben csatlakozott a Caterham csapatához, ahonnan 2014-ben távozott. A francia istállóhoz ügyvezetőként tért vissza, és kulcsszerepet vállalt abban, hogy a Renault 2016-ban gyári csapatként visszatérjen a Forma-1-be.

Az Alpine 2021-ben a Fernando Alonso – Esteban Ocon kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!