Toro Rosso: A vert mezőnybe süllyedve - F1VILÁG.HU

Toro Rosso: A vert mezőnybe süllyedve

HIRDETÉS
Finoman szólva sem így képzelték el a Toro Rossonál a mai versenyt. A versenyzők hátulról is indultak és nem is sikerült előre mozdulniuk. Alexander Albon a tizenötödik, míg Daniil Kvyat a tizenhetedik helyen zárt. A Honda technikai igazgatója viszont nagyon büszkén nyilatkozott.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 28: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during practice for the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZSNDTQ992111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Az anyacsapatnak győzelmet, a kis bikáknak súlyos vereséget hozott a „hazai” verseny. Már a tegnapi időmérő sem úgy alakult, ahogy szerették volna (Kvyat volt a Q1 egyik fő áldozata). A mai napon azonban egyáltalán nem találták a tempót.

Alexander Albon motorcsere miatt elve hátulról indult, de végül nem sikerült azt a bravúrt végrehajtania, mint Carlos Sainznak, és a 15. helyen zárt.

Sajnos nem volt meg a tempónk ma, nagyon kemény első etapunk volt, ahol egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. A verseny második felére már javult a helyzet, de már túl nagy volt a hátrányunk, amit nem tudtunk ledolgozni az előttünk lévőkkel szemben. Nehéz elfogadni ezt a tényt, mert pénteken a hosszú távú tempónk nagyon meggyőző volt. Sorozatban a második olyan verseny, ahol küzdöttünk az autó egyensúlyával, ki kell derítenünk, hogy ez miért történt.”

Daniil Kvyat, egy újabb balszerencsés hétvégén van túl, a tegnapi forgalmi akadályok után ma az autóval nem találta az összhangot, így végül nem jutott előrébb a 17. helynél a futam végén.

Nem ez volt életem legélvezetesebb versenye, az már biztos, azonban számítottunk rá, hogy ilyen lesz. Sok leszorítóerőt vesztettem, emiatt megrekedtem a mezőny végén. Nem a mi versenyünk volt, távol voltunk mindentől. Tudjuk, hogy ennél jobbra vagyunk képesek, így ezt el kell felejteni és előre kell koncentrálni a következő hétvégére.

Franz Tost csapatfőnök, saját teljesítményükhöz nem igazán tudott mit hozzátenni, de korábbi pilótájának sikerére nagyon büszke volt.

Először is, szeretnék gratulálni a Hondának, a Red Bullnak és a nagyszerű Maxnek, aki fantasztikus győzelmet szerezett itt a Red Bull Ringen. Pokoli munkát végeztek Sakurában ezért a nagyszerű eredményért. Ami a Toro Rossót illeti, nem sok mit tudok mondani. Nem mutattunk jó teljesítményt.

Toyoharu Tanabe, a Honda F1 technikai igazgatója a japán gyártó eredményét méltatta és összegezte, hogy miként jutottak el ehhez a sikerhez.

„Köszönjük a kemény erőfeszítést a Honda teljes F1-es csapatának Japánban és Milton Keynes-ben is. Fáradhatatlanul dolgoztak, és megcsináltuk, ez az első győzelmünk a hibrid érában, és az első a Forma-1-ben a 2006-os Magyar Nagydíj óta. Külön köszönet ezen emberek családtagjainak és a szurkolóinknak. Valamint természetesen köszönet Max Verstappennek, aki ma bebizonyította, az Aston Martin Red Bull Racing milyen nagyszerű autó. Nem felejthetjük el a Toro Rosso hozzájárulását sem ehhez a mai sikerhez, hiszen ők taposták ki az utat az elmúlt évben ahhoz, hogy ma itt ünnepelhessünk. 2015-ben tértünk vissza ebbe a sportágba, de ez a mai nap egy új kezdet számunkra. A rövid ünneplés után visszatérünk, hogy kielemezzük az adatokat, annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk riválisainkhoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!