Tóth László személyében magyar versenyzője is lesz az idei Forma-3-as bajnokságnak - F1VILÁG.HU

Tóth László személyében magyar versenyzője is lesz az idei Forma-3-as bajnokságnak

Tóth László személyében lesz magyar résztvevője a 2021-es Forma-3-as bajnokságnak – a fiatal tehetséget egy nagymúltú istálló, a Campos szerződtette le.

Tóth László a 2019-es FIA Motorsport Games elnevezésű autósport-olimpián vált ismertebbé hazánkban, miután Vallelungában a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el a Forma-4-esek között egy negyedik és egy hetedik hellyel.

A fiatal versenyző természetesen gokartozással kezdte pályafutását, majd Forma-4-re váltott, és elindult a kategória olasz, spanyol, valamint német nemzeti bajnokságaiban. Tavaly a Formula Renault Európa-kupában versenyzett. 

A szezon végén a Campos Racing két tesztlehetőéget is biztosított számára, ezután pedig a spanyol istálló le is szerződtette őt 2021-re.

Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú istállónál folytathatom a versenyzői pályafutásomat, amelyben az eddigiekhez hasonlóan szeretnék lépésről lépésre haladni. Ez lesz az első F3-as szezonom, természetesen az elsődleges cél a folyamatos tanulás, és a lehető legtöbb tapasztalat megszerzése” – mondta Tóth László.

A Campos számára tragikusan indult az esztendő, hiszen nemrég elhunyt a csapat névadó alapítója, Adrián Campos.

„Óriási veszteség ez, nyilvánvalóan elsősorban nekem, miután az édesapámat veszítettem el. Ugyanakkor a csapatnál mindenkit megviselt, ami történt, de most már előre kell tekintenünk és tovább kell vinnünk az örökségét. Pontosan tudjuk, hogy mi mindent szeretett volna még megvalósítani az autóversenyzésben, hiszen az utolsó pillanatig a következő idényen dolgozott. Úgy gondolom, hogy a csapatnál mindenki motiváltabb, mint valaha, és biztos vagyok abban, hogy Tóth Lászlóval, Lorenzo Colombóval és Amaury Cordeellal együtt az egész csapat igyekszik majd büszkévé tenni az édesapámat, akárhonnan is figyel minket” – nyilatkozta az alapító fia, Adrián Campos Jr.

A Forma-3-as idény május 7-én rajtol Barcelonában, majd Franciaországba, Ausztriába, augusztusban pedig Magyarországra látogat a mezőny. Ezt követően Belgiumban és Hollandiában vendégszerepel a mezőny, a bajnokság pedig az Egyesült Államokban, Austinban zárul október végén.

A sorozat versenyeit minden helyszínen a Forma-1-es világbajnokság betétfutamaiként tartják meg. A versenyhétvégéken három verseny teljesítenek a versenyzők, ezek mindegyike 40 perces.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!