Meghalt Alonso egykori mentora, Adrián Campos - F1VILÁG.HU

Meghalt Alonso egykori mentora, Adrián Campos

Életének 60. esztendejében elhunyt a Campos Racing névadó alapítója, volt Forma-1-es autóversenyző, Adrián Campos – jelentette be a spanyol istálló.

Az egykori spanyol autóversenyző 1987-ben és 1988-ban összesen 17 Forma-1-es futamon állt rajthoz a Minardi színeiben – komoly sikereket a királykategóriában nem ért el, 1994-ben azonban Spanyolországban túraautó-bajnok lett.

1997-ben alapította meg saját csapatát, a Campos Racinget, mely először a Formula Euro Open by Nissan sorozatban állt rajthoz. 1998 és 2000 között sorozatos bajnoki címeket szerzett Marc Genével, Fernando Alonsóval és Antonio Garciával.

Később a most Forma-2 néven ismert sorozatban, a GP2-ben nyert csapatbajnoki címet, amikor a 2008-as idényben Lucas di Grassi és Vitaly Petrov versenyzett az istállónál. A csapatot nem sokkal később a jelenlegi Forma-E-főnök, Alejando Agag vásárolta fel.

Campos megpróbálta az F1-be is bejuttatni csapatát, financiális okok miatt azonban végül erre nem volt lehetősége. Az indulási jogot így a Hispania Racing Teamnek (HRT) adta el, mely 3 évet húzott le az F1-ben.

2014-ben Campos újra csapatfőnök lett, csapata pedig a mai napig részt vesz a Forma-2-es és Forma-3-as küzdelmekben.

„A mai nap a legszomorúbb nap a Campos Racing történetében” – rövid közleményében az istálló. „Elnökünk és alapítónk, Adrián Campos itthagyott bennünket. Szíve megszűnt dobogni, emléke azonban hajtani fog bennünket azért, hogy tovább folytassuk a harcot. Nyugodj békében!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!