További „nagyágyúk” szerződtetésére készül a Red Bull - F1VILÁG.HU

További „nagyágyúk” szerződtetésére készül a Red Bull

HIRDETÉS
További „nagyágyúk” csatlakozhatnak a Red Bull Forma-1-es csapatához azt követően, hogy az energiaital-gyárosok nemrég leszerződtették a Mercedes motorrészlegének korábbi kulcsemberét, Ben Hodgkinsont.
IMOLA, ITALY - APRIL 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A Red Bull múlt héten kezdte el motorrészlegének építési munkálatait Milton Keynes-ben, a jövő évtől kezdve ugyanis már saját maguknak gyártják le V6-os erőforrásaikat a Hondával kötött megállapodás részeként.

Az energiaital-gyárosok nagy fába vágták a fejszéjüket, 2025-től ugyanis már a tervezést is ők végeznék az új motorérára, ehhez pedig nemrég leszerződtették Ben Hodgkinsont, a Mercedes brixworth-i motorrészlegének korábbi kulcsemberét.

A szakember viszont jó ideig nem állhat még munkába, sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy felmondási ideje 2022 végéig is tarthat a Mercedesnél.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, a Mercedes valóban mindent megtesz azért, hogy akadályt gördítsen Hodgkinson útjába.

„A Mercedes most mindent megtesz, amit jogilag csak megtehet, hogy késleltesse az ő munkába állását. De nem fog olyan sokáig tartani, mint azt ők szeretnék” – mondta a szakember az F1-Insider.com című lapnak adott interjújában.

Marko hozzátette, nem ők csaptak le a Mercedes szakemberére, hanem Hodgkinson kereste meg őket, de további neves szakemberek kerülhetnek hozzájuk. A Red Bull tanácsadója beszélt arról is, ha Niki Lauda még élne, biztosan nem engedte volna, hogy leszerződtessék Hodgkinsont a Mercedestől.

„Ami igazán lényeges, hogy egyáltalán nem kellett orvvadászként lecsapnunk rá. Magától reagált a hirdetésünkre. És nem ő az egyetlen, aki hozzánk akar szerződni – vannak más nagyágyúk is, akiknek nem árulhatom el a nevét.”

„Minden, amit mondhatok, hogy nem jártunk volna sikerrel ebben az ügyben, ha Niki Lauda még élne.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!