Trulli: Colin Chapman büszke lenne ránk

Folyamatos pontszerzést vár a 2011-es idénytől a Team Lotus olasz versenyzője, Jarno Trulli. A veterán pilóta az Autosportnak adott exkluzív interjújában elmondta, véleménye szerint a legendás Colin Chapman büszke lenne a maláj színekben versenyző alakulatra.


Folyamatos pontszerzést vár a 2011-es idénytől a Team Lotus olasz versenyzője, Jarno Trulli. A veterán pilóta az Autosportnak adott exkluzív interjújában elmondta, véleménye szerint a legendás Colin Chapman büszke lenne a maláj színekben versenyző alakulatra.

Miután a Team Lotus az előttünk álló szezonban a Renault aggregátjaival és a Red Bull váltójával száll majd harcba, a csapat tagja természetesen komoly előrelépésre számítanak.

Nincs ezzel másképp a csapat húzóembere, Jarno Trulli sem, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy valamennyi versenyen a pontokért induljon csatába.

„Tudjuk, hogy egy olyan csomag áll rendelkezésünkre, mellyel legalább a középmezőnyben harcolhatunk majd, a célunk pedig az, hogy minden futamon a pontokért versenyezzünk” – mondta Trulli.

„Van egy vadonatúj Renault-motorunk, egy Red Bull-váltónk, így úgy gondoljuk, hogy jók lehetünk. Mike [Gascoyne – technikai igazgató] keményen dolgozott azon, hogy összerakjon egy ütős csapatot, és hogy felkészüljünk erre az évre.”

Trulli hozzátette, tisztában van azzal, hogy lehetetlen megjósolni, milyen teljesítménnyel rukkolnak majd elő, bízik abban, hogy a tavalyi nehéz év után idén eredményesebben szerepelnek majd az autósportok csúcsosztályában.

„Noha senki sem tudja, hogy alakulnak majd az erőviszonyok, én arról álmodom, és reménykedem abban, hogy jobban teljesítünk majd, mint azt várjuk. Megtörtént már számtalanszor a múltban, így talán túlszárnyalhatjuk az elvárásokat az idei évben. Nagyon magabiztos vagyok.”

„Az elmúlt év egy új éra kezdete volt a Team Lotus számára. Minden erőnkkel az idei szezonra koncentrálunk és magabiztosan várjuk a bajnokságot. Nagyon fel vagyok tüzelve, hogy őszinte legyek. Olyan ez, mintha első napomat tölteném a versenypályán. Bevallom, a 2010-es év nehéz volt, de meggyőződésem, hogy idén jobban alakulnak a dolgok.”

Az Autosportnak adott interjúban az olasz veterán természetesen beszélt a Lotus név körül felmerült huzavonáról is: mint ismert, a Team Lotus mellett 2011-ben a Lotus Renault GP alakulata is képviselteti magát a Forma-1-ben – méghozzá a Lotus Group támogatását élvezve.

Trulli elmondta, habár a két, azonos néven futó istálló nyilvánvalóan nem jó dolog, véleménye szerint csapata büszke lehet arra, amit az elmúlt évben elért, hiszen Tony Fernandes és Mike Gascoyne a semmiből teremtett meg egy forma-1-es istállót.

„Amit Tony [Fernandes] véghezvitt, az egyedülálló. Keményen dolgozott azon, hogy visszahozza a Lotus nevet a Forma-1-be, amit senki sem tett meg évekig. Nem csak annyit csinált, hogy kiment és vett egy csapatot” – magyarázta a 15. szezonjára készülő versenyző.

„Ő és Mike Gascoyne a semmiből épített fel egy csapatot – amely a Lotus mentalitását hivatott tükrözni. Sokkal könnyebb lett volna venni egy csapatot, de az nem az, amit Colin Chapman csinált.”

„Ez az oka annak, hogy miért a miénk az igazi Team Lotus – és ez teszi egyedülállóvá és különbözővé a másik Lotus csapathoz képest. Tudjuk, hogy a Group Lotus a Renault csapatát támogatja majd, és ez egy egészen más dolog. Ezt le kell szögezni.”

„Biztos vagyok abban, hogy Colin Chapman büszke lenne arra, amit csinálunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS