Tsunoda az Aston Martinnál? A csapat nem zárkózik el! - F1VILÁG.HU

Tsunoda az Aston Martinnál? A csapat nem zárkózik el!

Akár az Aston Martin versenyzője is lehet majd a jelenleg az AlphaTaurinál versenyző Yuki Tsunoda amiatt, hogy a brit istálló 2026-ban szövetségre lép majd a Hondával.

A Honda kedden jelentette be, hogy az Aston Martin partnereként 2026-ban újra aktív motorgyártó lesz az F1-ben. A silverstone-i istálló jelenleg a Fernando Alonso – Lance Stroll kettőssel áll rajthoz a száguldó cirkuszban, és bár nagyon korai még arról beszélni, hogy három év múlva hogyan alakulhat a versenyzői piac, sokan már most azt vízionálják, hogy adott esetben a mezőny jelenlegi egyetlen japán pilótája, Yuki Tsunoda lehet Alonso utódja.

A fiatal pilóta pályafutásában komoly szerepet vállalt a Honda, hiszen elsősorban a japán gyártó támogatásának köszönhetően karolta fel őt a Red Bull. A Honda Racing Corporation elnöke, Koji Watanabe pedig a keddi sajtótájékoztatón említést tett arról, „vannak japán versenyzők, és szeretnénk, ha esélyesek lennének” az Aston Martin ülésére.

 

Arra a konkrét kérdésre, hogy a Honda szeretné-e, ha az Aston Martin lehetőséget adna majd Tsunodának, Watanabe azt mondta, „nagyon korai” még komoly beszélgetéseket folytatni a 2026-os versenyzőkről, ám „a Honda reméli, hogy Tsunoda legalább versenyben lesz” az istálló üléséért.

„A mi iskolánkból jött, a Forma-1-ben pedig nagyon jól szerepel” – mondta a Honda-elnök. „Nagyon örülünk, hogy látjuk a sikereit. De még 3 év van addig, szóval korai arról beszélni, mi fog történni. Nem gondolom, hogy itt az ideje annak, hogy erről beszélgessünk.”

„De reméljük, hogy esélyes lesz. Ám a csapaton múlik, hogy meghozza a végső döntést.”

Tsunoda teljesítményéről az Aston Martin vezérigazgatója, Martin Whitmarsh is elismerően nyilatkozott, egyúttal pedig elismerte, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy 2026-ban ő lesz majd a brit istálló egyik pilótája.

„Nagyszerű benyomásokat tesz idén. Még mindig nagyon fiatal, de meglehetősen tapasztalt már, és szerintem nagyszerű fejlődést mutat” – fogalmazott. „Biztos vagyok benne, hogy a versenyzői felállásunk alakul majd 2026 előtt. A Honda és az Aston Martin alapvetően a legjobb két versenyzőt akarja az autókba ültetni.”

„Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, akárcsak a Honda, szóval 2026-ban el kell kezdenünk közösen győzni. És nagyszerű versenyzőkre lesz szükségünk. És őt is fontolóra kell vennünk. Meggyőződésem, hogy imádna egy Honda-motoros autóval versenyezni. Meglátjuk, hogyan fejlődik a következő pár évben, remélhetőleg lehet majd néhány közös egyeztetésünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunoda az Aston Martinnál? A csapat nem zárkózik el!
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!