Friss hírek

Új hírek az F3-as baleset sérültjeiről

Megműtötték az F3-as pilótanőt, Sophia Flörschöt, miután hétvégén horrorisztikus balesetet szenvedett a Makaói Nagydíjon.

Hirdetés
 

Flörsch az F3-as Makaói Nagydíjon állt rajthoz, ahol óriási sebességgel gyakorlatilag kirepült a pályáról – az eset következtében további négy személy sérült meg, egy pályabíró, két fotós, illetve egy versenyző.

A szervezők információi szerint a sebessége röviddel a becsapódás előtt 276 km/h volt.

Csodával határos módon minden sérült tudatánál volt az esetet követően, ám ami hamar kiderült, hogy Flörsch gerinctörést szenvedett. Jó hírek érkeztek azonban a pilótanő és a többi sérült állapotával kapcsolatban is.

Flörschöt hétfőn megműtötték, és a 7 órás beavatkozás komplikációk nélkül lezajlott. A csapatfőnöke elmondta, nincs veszély, hogy a lány lebénul, teljes mértékben felépül majd.

„Minden jól működik, és minden rendben van” – nyilatkozta Frits van Amersfoort, a versenyző csapatfőnöke.

„A legnagyobb félelem az volt, hogy lebénul. Ezért kellett gyorsan megműteni, mert megvolt a veszély, hogy megsérül a gerincvelő. Iszonyatosan örülünk, hogy már javul, és minden tényleg nagyon jól ment. Nincs veszély, hogy lebénul, vagy hasonló.

Hétfőn Flörsch Twitter oldalán az alábbi üzenet fogadta az aggódókat: „Az orvosi csapat szándékosan lassan dolgozik, hogy elkerülje a kockázatokak. Az előző műtéti szakasz komplikációk nélkül zajlott, és folytatódni fog.”

A másik érintett pilóta, Sho Tsuboi ágyéki fájdalmakra panaszkodott, azonban őt már hazaengedték a kórházból. Az egyik fotósnak a mája sérült meg, ő várhatóan 10 napig még kórházban marad, a másik fotós pedig agyrázkódást szenvedett, de már hazaengedték. Az érintett pályabíró az arcán sérült, valamint eltört az álla.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Új hírek az F3-as baleset sérültjeiről
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit
Sainz is reagált Binotto távozásának hírére
Newey: Közel sem biztos, hogy végül a mi koncepciónk lesz a nyerő
Kiderült, melyik rajtszámmal debütál az F1 egyik újonca 2023-ban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!