Friss hírek

Újabb információk az F1-es naptárról

A Forma-1-es világbajnokság újabb versenynaptár-tervezete látott napvilágot csütörtökön – eszerint a száguldó cirkusz mezőnye sem Hollandiába, sem Kanadába és Szingapúrba nem látogat el.

A 2020-as idény a tervek szerint július elején kezdődik majd Ausztriában: a mezőny két versenyhétvégét is teljesít majd Spielbergben, az első versenyre július 5-én, a másodikra 12-én kerül sor.

Úgy tudjuk, a Red Bull csütörtökön már prezentálta is biztonsági terveit az osztrák egészségügyi minisztériumnak, a végleges döntés pedig most a kormány kezében van.

Az ausztriai dupla forduló után Silverstone-ba látogat a mezőny: itt is két versenyt rendeznének, ehhez azonban az szükséges, hogy a brit kormány áldását adja az F1-es futamok megrendezésére. Egészen pontosan arra, hogy a mezőny tagjai beutazhassanak majd az országba, a jelenleg érvényben lévő rendelet szerint ugyanis minden beutazónak 14 nap karanténba kell vonulnia.

Ha a kormány nem hagyja jóvá az F1-es futamok megrendezését, július 26-án és augusztus 2-án Hockenheim „ugorhat be” Silverstone helyére.

Bár a minap olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Magyar Nagydíjat augusztus 23-án rendezik majd, a legfrissebb sajtójelentések szerint a mogyoródi futamra augusztus 9-én kerül sor. A mezőny aztán ellátogat Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba is, mielőtt Eurázsia felé veszi az irányt.

Októberben aztán következik a kínai, a japán és az amerikai futam, majd Mexikóba, Brazíliába és Vietnámba látogat a mezőny.

Úgy tudni, van esély arra is, hogy év végén Bahreinben is két versenyt rendeznek. A szezonzárót a tervek szerint december közepén tartják Abu Dhabiban.

A Motorsport.com című lap úgy tudja, egyre biztosabb, hogy sem Hollandiába, sem Kanadába és Szingapúrba nem látogat el a mezőny. Utóbbi két verseny törlése nem lenne meglepő, hiszen utcai pályákról van szó, így nem lenne egyszerű alternatív dátumot találni nekik.

A Holland Nagydíjjal kapcsolatban a lap idézte egy forrását is: „Eddig úgy tűnik, hogy a 2020-as versenyünket 2021-re halasztjuk, remélhetőleg akkor már lesz vakcina, és az üzlet újra úgy pöröghet, mint korábban”.

Egyelőre egyébként még az F1 csapatai sem kaptak hivatalos programot, az év második fele ugyanis nagyon képlékeny még.

A Motorsport.com szerint így nézhet ki a 2020-as versenynaptár:

július 5.: Red Bull Ring
július 12.: Red Bull Ring
július 26.: Silverstone (vagy Hockenheim)
augusztus 2.: Silverstone (vagy Hockenheim)
augusztus 9.: Hungaroring
augusztus 23.: Barcelona
augusztus 30.: Spa
szeptember 6.: Monza
szeptember 20.: Baku
szeptember 27.: Szocsi
október 4.: Sanghaj
október 11.: Szuzuka
október 25.: Austin
november 1.: Mexikóváros
november 8.: Interlagos
november 22.: Hanoi
november 29.: Bahrein
december 6.: Bahrein
december 13.: Abu Dhabi

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!