Friss hírek

Újabb sorrendváltozás: Strollt is megbüntették a futam után

Lance Stroll, az Aston Martin versenyzője elveszítette az Emilia-Romagna Nagydíjon megszerzett 7. pozícióját, miután a versenybírák pályán kívüli előzésért megbüntették a futam után.

Stroll a verseny 11. körében megelőzte Pierre Gaslyt, ám közvetlenül utána elhagyta a pályát – az esetet a futam során nem vizsgáltak a versenybírák, azonban utólag 5 másodperces időbüntetéssel sújtották az Aston Martin pilótáját

Miután Gasly kevesebb mint egy másodperccel végzett Stroll mögött, végül a kanadai egy pozíciót veszített, így a 8. helyre csúszott vissza.

Hirdetés
 

„Visszanézve a felvételeket és a versenyzők meghallgatását követően a versenybírák úgy határoztak, hogy a 18-as autó [Stroll] nem tudta befejezni a 10-es autóval [Gasly] szembeni előzést a 2-es és 3-as kanyarban anélkül, hogy elhagyta volna a pályát, ezzel levágva a 3-as kanyart, majd visszatérve a 10-es autó elé. Ezután nem adta vissza a pozíciót” – áll az FIA határozatában. 

„A versenyzők meghallgatását követően a versenybírák elfogadták, hogy a 18-as autó a 10-es előtt volt akkor, amikor elhagyta a pályát, de azért volt ebben a pozícióban, mert nem tudta ezt véghezvinni a pályán a vizes körülmények miatt.”

Stroll az időbüntetés mellé egy büntetőpontot is kapott, így összesen már 4 büntetőpont áll a neve mellett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!