Friss hírek

Valentino Rossi: Fáj látni a Ferrari és Vettel helyzetét

A hétszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi nagyon sajnálja, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata ilyen csúnya véget ért – az olasz szurkol Vettelnek, hogy sikeres legyen jövőre.

A héten megszületett a hivatalos bejelentés: Sergio Perez szerdán Twitter-oldalán tette közzé, hogy év végén elhagyja a csapatot, majd csütörtök reggel a Racing Point bejelentette, a következő évre – amikor már Aston Martinként versenyeznek majd a Forma-1-ben – Sebastian Vettel érkezik hozzájuk.

A Ferrari és Vettel válása már tavasszal kiderült, azóta pedig nem túl rózsás a két fél kapcsolata: Rossi elmondta, ezt számára is rossz látni, így reméli, hogy jövőre jobb sora lesz a német pilótának. 

„Nagy kár, hogy milyen kellemetlenül lett fejeződött be a Ferrari és Vettel közötti kapcsolat, főleg úgy, hogy kétszer majdnem világbajnokok lettek együtt” – nyilatkozta Rossi. „Fáj látni, hogy milyen helyzetbe kerültek, mert az autó elégé lassú, Vettelt pedig topversenyzőnek tartom. Meggyőződésem, hogy a következő szezonban bizonyítja a tempóját az Aston Martinnal.”

Rossi arról is beszélt, nagyon irigykedik az F1-es versenyzőkre, neki ugyanis az egyik kedvenc pályája a mugellói, ahol a hétvégén a száguldó cirkusz versenyez majd.

„Nagyon irigy vagyok, különösen, mert mi idén nem versenyzünk Mugellóban” – mondta Rossi. „Számomra és sok motoros számára ez a világ egyik legjobb pályájára motorral és autóval is.”

Két alkalommal vezethettem Forma-1-es Ferrarit Mugellóban, és hihetetlen volt. Egyszer vizes pályán volt, és hihetetlen volt, különösen a Casanova/Savelli, az Arrabbiata 1 és 2. Szerintem élvezni fogják, nagyon kíváncsi vagyok a vasárnapi versenyre, követni fogom.”

„A pálya kicsit szűk a nagyobb autóknak, de szerintem mindenki nagyon élvezni fogja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!