Változnak az F1-es autók, több szponzorhely lesz rajtuk

Fotó: Sahara Force India
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM10. Malaysian Grand Prix, Friday 29th September 2017. Sepang, Kuala Lumpur, Malaysia. MalaysianGP2017 bargeboard

A Stratégiai Munkacsoport legutóbbi ülésén a Forma-1 csapatai megállapodtak abban, hogy 2019-re úgy változtatnak majd a versenyautók karosszériáján, hogy kedvezőbb felületeket tudjanak kínálni szponzoraiknak.

Úgy tudni, két megoldásban állapodtak meg a csapatok, és ezeket 2019-ben már alkalmazni is fogják.

A versenyautók úgynevezett bargeboardjai (első kerekek mögötti szárnyelemek) alacsonyabban helyezkednek majd el, így a karosszéria elülső része oldalról láthatóbbá válik, amely a támogatók számára kiváló lehetőséget kínál.

Emellett a hátsó szárnyak véglapjaira is felhelyeznek majd egy sima felületet, melyen nem lehetnek bevágások, mely negatívan befolyásolná a logóelhelyezést.

A Technikai Munkacsoport már mindkét változtatásról értekezett, figyelembe véve, hogy azok milyen hatással lehetnek a teljesítményre.

Egyeztettek egyébként arról is, hogy leegyszerűsítenék az első szárnyakat – kevesebb elemet helyeznének el rajta, hogy itt is több szponzorfelület jöjjön létre. Bár a költségcsökkenés is érvként szolgált volna, végül az érintettek arra jutottak, hogy túl komoly aerodinamikai hatásokkal járna.

Tavaly egyébként volt némi ellentmondás a csapatok között a cápauszonyok betiltása kapcsán: bár az említett szárnyelemről is egyeztettek a Stratégiai Munkacsoport ülésén, úgy tudni, nincsenek tervek arra vonatkozóan, hogy ismét engedélyezik a használatát.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS