Vasseur: A Ferrari célja csakis a vb-cím, és mindenünk megvan ehhez - F1VILÁG.HU

Vasseur: A Ferrari célja csakis a vb-cím, és mindenünk megvan ehhez

HIRDETÉS
A Ferrari új csapatfőnökének, Fred Vasseurnek nincs kétsége afelől, hogy a Ferrarinál már most is minden megvan ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjenek – kétségtelenül ez a cél az idei Forma-1-es szezonban.
Fred Vasseur, Ferrari

A Ferrari nemrégiben bejelentette, Mattia Binotto távozását követően Vasseur veszi át a csapatfőnöki pozíciót az istállónál, bízva abban, hogy a változással az istálló 2008 után végre újra felérhet a királykategória csúcsára.

Habár a 2022-es szezont nagy reményekkel kezdte a Ferrari, és úgy tűnt, esélyük lesz a világbajnoki cím megnyerésére, végül lemaradtak a fejlesztési versenyben a Red Bull-lal szemben, valamint számos stratégiai hiba is csapat számlájára volt írható.

Vasseur szerint azonban nincs szükség óriási változtatásokra istállón belül, minden megvan ugyanis ahhoz, hogy nyerni tudjanak.

„Meggyőződésem, hogy a Ferrarinál – bár ugye az én tapasztalatom csak az elmúlt két hétre korlátozódik – mindenünk megvan a győzelemhez“ – nyilatkozta Vasseur első sajtóeseményén csütörtökön. „Mindent össze kell raknunk, hogy jó munkát végezzünk, de mindenünk megvan, hogy nyerni tudjunk. Megnézhetjük az elmúlt évtizedek eredményeit, hogy mindig pörög a gépezet, és számomra ez csak a folyamatos fejlődés kérdése.“

„Ha jobb munkát tudunk végezni néhány hónapon vagy éven belül, mint a többiek, akkor képesek leszünk a győzelemre. Semmi nincs kőbe vésve. Ha megnézünk néhány csapatot, akik nagyon domináns helyzetben voltak néhány éve, most sehol nincsenek. Ez azt jelenti, hogy nem kell ebbe az irányba elmenni, hogy rendben, ez volt az elmúlt évtizedben vagy az elmúlt 20 évben, és így is fog maradni a következő 40 esztendőben. A Forma-1 egy változó világ, és egyszerűen a munkára kell koncentrálnunk, a teljesítményre, és minden lehetséges lesz.“

Miután a Ferrari ügyvezetője, Benedetto Vigna úgy nyilatkozott a Ferrari tavalyi szereplését követően, hogy a második hellyel „ők az elsők a vesztesek között“, Vasseurt arról kérdezte a Motorsport.com, hogy érez-e emiatt bármi nyomást a bajnokság megnyerését illetően.

A szakember így válaszolt: „Ez egy nyilvánvaló cél. Ha egy topcsapatban vagy, akkor nem lehet más célod, mint a győzelem. Nem kezdhetjük úgy a szezont, hogy azt mondjuk, rendben, örülni fogunk a második helynek. Ez az ambíció hiánya lenne. Úgy gondolom, mindenünk megvan, hogy jó munkát végezzünk, és a cél a győzelem kell hogy legyen.“

A Ferrari belső működésében nagy szerepe van a hierarchiának, azonban Vasseur nem aggódik emiatt, azok után sem, hogy a Saubernél a csapatfőnöki és az ügyvezetői feladatokat is ő látta el.

„A helyzet kristálytiszta. A Saubernél is kellett a csoport elnökének riportokat készítenem, és mindig van egy főnököd. Nem új a szituáció számomra. Most vezetem a csapatot, megvan a felhatalmazásom rá, és úgy fogom csinálni, ahogy akarom. Eleget beszélgetek Benedettóval és Johnnal [Elkann, a Ferrari elnöke – a szerk.] naponta, hogy szó essen a kulcs dolgokról. Ez kristálytiszta és tökéletesen működik.“

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!