Friss hírek

Versenyfutás az idővel: Kicseréli Kubica kasztniját a Williams

Robert Kubica időmérős balesete után versenyt fut az idővel a Williams Forma-1-es csapata – a lengyel versenyautójának kasztniját ki kell cserélni a 7 óra után kezdődő futam előtt.

Kubica a szombatról vasárnapra halasztott kvalifikáció első etapjában [Q1] csapta a gumifalnak versenyautóját, mely jelentős mértékben megsérült a balesetben.

A Williams rögtön az időmérő után megerősítette, kicserélik Kubica kasztniját, és bíznak abban, az autóval el fognak készülni a magyar idő szerint 7 óra 10 perckor startoló versenyre.

„Vannak alkatrészeink, de kasztnit cserélünk, ami rengeteg munkával jár” – mondta a brit istálló szóvivője.

„Szoros lesz, de minden tőlük telhetőt megtesznek, és nagyon bízom benne, hogy sikerrel járnak.”

Kubica autójában ráadásul a váltót is kicseréli a csapat. Ha a Williamsnél időben elkészülnek a munkával, a lengyel a bokszból rajtol a mai versenyen.

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Kubica azt mondta, több tényező szerepet játszott a balesetben.

„Nagy árat fizettem egy meglehetősen kis hibáért” – fogalmazott a lengyel.

„Épp csak kigyorsítottam, hogy megkezdjem a kört, és talán több tényező is hozzájárult ehhez. A hátsó kerékkel kicsit lementem a pályáról, nem volt hely, és ennyi volt. A fűre kerültem, a fal pedig gyorsan odaért… Volt még néhány tényező, ami szerepet játszott, de nem akarok belemenni a részletekbe… De minden az időmérő előtt kezdődött.”

Nemcsak a Williamsnél folyik komoly munka a rajt előtt: Kevin Magnussen szintén összetörte autóját az időmérőn, míg a Renault-nál Nico Hülkenberg autójának hidraulikus rendszerében cserélnek alkatrészeket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!