Friss hírek

Versenytársai kiállnak Vettel mellett

Sebastian Vettel, Ferrari

Az F1-es versenyzők nem értenek egyet Sebastian Vettel rajtbüntetésével, amit amiatt kapott, mert a stewardok szerint nem lassított le eléggé a piros zászló érvénybe lépésekor.

Vettel pénteken gyűjtötte be rajtbüntetését, miután az első szabadedzésen nem lassított le elegendő mértékben a piros zászlós jelzés ellenére – a versenybírák úgy döntöttek, 3 rajthelyes hátrasorolással szankcionálják a németet.

A videófelvételeken látszik, hogy Vettel jelentős mértékben lassított, azonban a stewardok úgy ítélték, még így is túl gyors volt a német.

A Mercedes és a Red Bull is Vettel mellé állt, Toto Wolff és Christian Horner sem tartja igazságosnak a büntetést, de rajtuk kívül több versenytárs is megszólalt az ügyben, például a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly.

„Ez elég kemény büntetés – óvatosan elmész az incidens helyszíne előtt, és utána annyira nem figyelsz, aztán ilyen büntetést kapsz. Korábban, ha volt egy baleset és piros zászló, akkor az adott helyszínen lelassítottunk, aztán pedig óvatosan haladtunk, és nem arról volt szó, hogy folyamatosan figyeltük az időt. Ez mindig működött. Most ez elég szigorú, de a szabály, az szabály, amit tiszteletben kell tartanunk.”

„Kár érte, különösen a szituációt nézve, hogy harcol a bajnoki címért, és most kap egy büntetést – ez nem túl izgalmas” – folytatta Gasly.

A Toro Rosso másik pilótája, Brendon Hartley is úgy gondolja, túlzás a büntetés: „Vizes körülmények között, ha piros zászló van, akkor nagyon veszélyes rátaposni a fékre. Ha Sebastian rögtön elvette a gázról a lábát, ahogy piros zászlónál kell, akkor azt gondolom, hogy ez túlságosan kemény büntetés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!