Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: A gokartos idők óta nem voltam távol ilyen sokáig

Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája gokartos korszaka óta nem töltött ilyen hosszú időt versenyzés nélkül – most pedig alig várja, hogy visszaüljön az autóba.

3 és fél hónapnyi szünet után a Forma-1 mezőnye július első hétvégéjén, Ausztriában megkezdi a 2020-as szezont. A koronavírus-járvány miatt ugyan szigorú korlátozások mellett zajlanak majd az európai versenyhétvégék, a pilóták már alig várják, hogy újra autóba üljenek. 

„Ez az egész nagyon furcsa: a leghosszabb idő, amit versenyzés nélkül töltöttem gokartos karrierem óta. De a legjobbat hoztam ki a helyzetből, és tisztában vagyok vele, hogy mennyire szerencsés vagyok azokhoz az emberekhez képest, akiknek világszerte nehéz időkön kellett átmenniük” – nyilatkozta Verstappen. 

A fiatal pilóták közül sokan szimulátorozással és esporttal töltötték a karantén idejét, és valamennyien szigorú edzéstervet is tartottak – hiszen fontos volt, hogy mire megkezdődik a szezon, formában legyenek. 

„A karantén elejétől kezdve online voltam, és sokat versenyeztem” – folytatta a holland. „Megpróbáltam néhány szimulátoros játékban magasabb szintre kerülni. Ott tényleg versenyképes tudsz lenni, ha sokat gyakorolsz – és akkor talán sikerül a legjobb 20 között végezned. Ilyen magasan van a teljesítményszint.”

„Szerencsére sok, különböző tréningeszközöm van otthon. A kerékpárt a tv közelébe raktam, hogy gyorsabban teljen az idő edzés közben. Mindent láttam már, amit a Netflix kínál. Jó, hogy enyhítették a korlátozásokat, és mehetek kerékpározni vagy futni. Jól érzem magam, és készen állok a versenyzésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!