Friss hírek

Verstappen: A szimulátorban is lehet akkora a nyomás, mint a pályán

Max Verstappen, a Red Bull pilótája – hasonlóan fiatal F1-es versenytársaihoz – úgy gondolja, a koronavírus miatti kényszerszünetben hasznára válik az, hogy szimulátorozik otthon.

Verstappen David Coultharddal a Puma Instagram-oldalán beszélgetett, ahol többek között az a téma is felmerült, hogy mit jelent a holland számára a narancs szín, amelyben sok helyszínen tribünök pompáznak – természetesen a narancsba öltözött rajongók miatt. 

„Amikor fiatalabb voltam, a kék volt a kedvenc színem” – mondta Verstappen. „De ma a narancs nagyon sokat jelent számomra – a rajongóim narancssárgában vannak a versenypályákon, a narancs rögtön feltűnik, és végső soron ez a nemzeti színünk. Ezért versenyzem néha-néha narancssárga sisakban. Az, hogy az egész évben ilyen legyen, az túl sok lenne, de azt, hogy néha belekerül ez a szín, azt remek dolognak tartom.”

Már 6 versenyhétvégén lenne túl az F1 mezőnye – várhatóan júliusban végre megkezdődhet a szezon Ausztriában, azonban egyelőre hivatalos kezdési időpont nincs. Verstappen elmondta, ő már annak is örül, hogy kimozdulhat a lakásból, habár eleinte élvezte az otthonlétet. 

„Én szívesen vagyok itthon” – mondta. „Egy nagydíjhétvége után szívesen megyek vissza a lakásomba, kényelmes és nyugodt itt. De be kell vallalnom, hogy az elmúlt hetekben egy kicsit unalmas lett. A legtöbb időt szimulátorozással töltöttem, így a Netflix kínálatának a felén is túlvagyok. Most végre megint kimehetünk a szabadba, ennek az edzések miatt örülök.”

Az F1-es versenyzők számára az jelenti a kihívást a karantén idején, hogy fittek maradjanak – ezért mindent meg is tesznek, amíg otthon vannak. 

„Minden nap felállok a mérlegre. Gyorsan hízom, ha valami rosszat eszem vagy iszom, így erre már vigyáznom kell. Van egy otthoni trénerem, egy evezőgépem és súlyzóim. És sokat dolgozom gumiszalagokkal is. Nem nehéz számomra, hogy fitten tartsam magam. Mindig annyira szeretnék felkészült lenni, hogy fizikailag ne legyek korlátozva a vezetés közben.”

Többen, köztük Charles Leclerc, Alex Albon, Lando Norris és Verstappen is, szimulátorozással és számítógépes játékokkal ütik el az időt – a holland szerint ez is előnyükre válik a bezártság ideje alatt.

„Ezért ülök sokszor a szimulátorban is. Úgy gondolom, hogy a mentális fittség fenntartható vele. Ha a szimulátorral tejlesítek egy időmérőt, ha a rajtokat gyakorlom, vagy a csatákat, akkor ott a nyomás ugyanakkora, mint a valódi versenyzés során” – folytatta a Red Bull versenyzője.

„A szimulátorok nagyon valósághűek. A kényszerszünetben nem volt mit csinálni, szóval valamit el kell fogadni, és meg kell próbálni ebből a legjobbat kihozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!