Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Ez nem a mi futamunk volt, de remélem, Gaslyék nagyot ünnepelnek

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint „ami az Olasz Nagydíjon elromolhatott, az el is romlott” – a holland pilóta szeretné minél hamarabb elfelejteni a monzai futamot.

Verstappen már az időmérő edzést követően sem volt elégedett: csupán az 5. rajtkockát szerezte meg a holland, majd a rajtnál is hátracsúszott, és nem sikerült megelőznie ellenfeleit. 

„Minden, ami ma elromolhatott, az el is romlott” – mondta Verstappen. „Nagyon rossz rajtom volt, kipörögtek a kerekeim, amikor elengedtem a kuplungot, és innentől kezdve egy DRS-vonatban ragadtam, ami lehetetlenné teszi az előzést itt.”

A Red Bull versenyzője számára végül idő előtt ért véget a futam, miután motorhiba miatt kénytelen volt a bokszba hajtani, ahonnan már nem is tért vissza a pályára. 

„A piros zászló után problémám volt a motorral az újraindításnál. Megpróbáltuk megoldani, de nem tűnt el a probléma, így meg kellett állnunk, ami miatt nagyon csalódottak vagyunk.”

Verstappen a csalódást keltő eredménye ellenére kiemelte, hogy nagyon örül volt csapattársa, Pierre Gasly futamgyőzelmének, és őszintén gratulált a francia pilótának. 

„Most el kell felejtenünk ezt a versenyt, és a következőre kell koncentrálnunk egy új pályán, amit alig várunk már. Talán nem a mi hétvégénk volt most, de nagyon örülök Pierre-nek és az AlphaTaurinak, nagyon gyorsak voltak egész hétvégén, és itt, Olaszországban nyerni nagyon érzelmes és remek eredmény számukra. Remek emberekből áll a csapat, és remélem, hogy kiélvezik a győzelmet ma éjszaka, mert mindannyian megérdemlik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!