Verstappen: Ez nem volt jó kezdés - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ez nem volt jó kezdés

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nem teljesen elégedett az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapját követően, miután az első szabadedzésen a falnak csapódott.

Verstappen az első szabadedzésen az Ascari-sikánban veszítette el az irányítást autója felett, majd a falnak csapta a Red Bullt. A balesetben „csak” az első szárnya sérült, így vissza is tudott menni a pályára egy szárnycserét követően, és folytathatta a körözést. 

A holland pilóta mindkét edzésen az 5. pozícióban zárt, és elmondása szerint még nem teljesen elégedett, sok munka vár a csapatra az időmérőig.

Az általános egyensúllyal és tapadással küszködünk, szóval van egy kis dolgunk, és ez nem volt a legjobb kezdete a hétvégének” – mondta a Red Bull versenyzője. 

„Mindannyian próbáltuk keresni a határokat a pályán” – utalt Verstappen az ütközésére. „Ha a 11-es kanyarban hibázol, akkor jobb, ha engeded az autót, hogy kiszélesítse a pályát, mert az edzés alatt ez nem számít – ezért van, hogy sokszor törlik a köridejeinket.”

„A csapat gyorsan megjavította az autót az első edzés alatt, és a második tréningre ennek nem volt hatása, szóval nem aggódunk emiatt.” 

„Nem tudom, milyenek lesznek a gumik, de ha rendben van az autó egyensúlya, akkor az abroncsok is rendben lesznek, szóval meg kell találnunk ezt az egyensúlyt az időmérő előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!