Verstappen: Nem megy simán ez a hétvége - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem megy simán ez a hétvége

Nem sikerült tökéletesre a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzése Max Verstappen számára, a holland pilóta azonban nagyon reméli, a mai versenyen esélyük lesz a futamgyőzelemre.

Verstappen a 2. helyről rajtolhat a délutáni futamon, miután a szombati időmérőn 3 tizedmásodperccel alulmaradt a ferraris Charles Leclerc-rel szemben. A Red Bull világbajnoki éllovasa a kvalifikáció után elismerte, összességében egy kicsit nehezebben alakult számára a franciaországi hétvége, mint várta, így a 2. rajtkocka jó eredménynek mondható.

„Azt gondolom, ilyen körülmények között nagyon nehéz előre tudni, hogy mi fog történni. Óriási volt a forróság. A gumikat pedig nagyon nehéz volt a megfelelő tartományban működtetni egész hétvégén. Az időmérőn viszont küszködtem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt. Nem volt meg az a tapadás, amit szerettem volna, főleg a Q3-ban, amikor igazán nyomni akarja az ember” – mondta a holland pilóta. „Talán a pálya vonalvezetésével, az aszfalttal, és ezzel együtt a hőséggel van összefüggésben, hogy nem igazán fekszik az autónak, vagy a vezetési stílusomnak – nem tudom. De összességében azt gondolom, a második hely azért egy egészen jó eredmény így is.”

Verstappen azt mondja, bizakodóan várja a mai versenyt, a Red Bull versenytempója ugyanis ígéretes.

„Igen, rendben van. Gyorsnak kell lennünk, és talán még melegebb lesz. Szóval még keményebb lesz a gumiknak. Az abroncsok életben tartása lesz a kulcs.”

„Ismét nagyon gyorsnak tűnünk az egyenesekben, ami szerintem kellemes bónusz. Viszont oda kell figyelnünk a tempós kanyarokban nyújtott teljesítményre is. Összességében ugyanis ebben a tekintetben – bármilyen szárnyat is teszünk fel az autóra – mindig küszködünk egy kicsit a Ferrarikhoz képest.”

„De a gumiknak nagyon nagy lesz itt a forróság a versenyen, és nem lehet annyira nyomni a gyors kanyarokban, mint ahogy nyomjuk egy időmérős körön. Szóval remélem, hogy a végsebesség egy kicsit jobban segít majd bennünket, mint egy időmérős körön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!