Verstappen: Nem megy simán ez a hétvége - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem megy simán ez a hétvége

HIRDETÉS
Nem sikerült tökéletesre a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzése Max Verstappen számára, a holland pilóta azonban nagyon reméli, a mai versenyen esélyük lesz a futamgyőzelemre.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 23: Second placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 23, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a 2. helyről rajtolhat a délutáni futamon, miután a szombati időmérőn 3 tizedmásodperccel alulmaradt a ferraris Charles Leclerc-rel szemben. A Red Bull világbajnoki éllovasa a kvalifikáció után elismerte, összességében egy kicsit nehezebben alakult számára a franciaországi hétvége, mint várta, így a 2. rajtkocka jó eredménynek mondható.

„Azt gondolom, ilyen körülmények között nagyon nehéz előre tudni, hogy mi fog történni. Óriási volt a forróság. A gumikat pedig nagyon nehéz volt a megfelelő tartományban működtetni egész hétvégén. Az időmérőn viszont küszködtem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt. Nem volt meg az a tapadás, amit szerettem volna, főleg a Q3-ban, amikor igazán nyomni akarja az ember” – mondta a holland pilóta. „Talán a pálya vonalvezetésével, az aszfalttal, és ezzel együtt a hőséggel van összefüggésben, hogy nem igazán fekszik az autónak, vagy a vezetési stílusomnak – nem tudom. De összességében azt gondolom, a második hely azért egy egészen jó eredmény így is.”

Verstappen azt mondja, bizakodóan várja a mai versenyt, a Red Bull versenytempója ugyanis ígéretes.

„Igen, rendben van. Gyorsnak kell lennünk, és talán még melegebb lesz. Szóval még keményebb lesz a gumiknak. Az abroncsok életben tartása lesz a kulcs.”

„Ismét nagyon gyorsnak tűnünk az egyenesekben, ami szerintem kellemes bónusz. Viszont oda kell figyelnünk a tempós kanyarokban nyújtott teljesítményre is. Összességében ugyanis ebben a tekintetben – bármilyen szárnyat is teszünk fel az autóra – mindig küszködünk egy kicsit a Ferrarikhoz képest.”

„De a gumiknak nagyon nagy lesz itt a forróság a versenyen, és nem lehet annyira nyomni a gyors kanyarokban, mint ahogy nyomjuk egy időmérős körön. Szóval remélem, hogy a végsebesség egy kicsit jobban segít majd bennünket, mint egy időmérős körön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!