Verstappen: Nem volt könnyű átmenni a mezőnyön - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem volt könnyű átmenni a mezőnyön

HIRDETÉS
A Red Bull F1-es pilótája a tizenötödik pozícióból rajtolva a második helyen ért célba a Szaúd-arábiai Nagydíjon, így minimalizálta veszteségét a futamgyőztes csapattársával, Sergio Perezzel szemben.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Nem túlzás azt állítani, hogy az idei második F1-es futam a Red Bullokról szólt. Sergio Perez az első helyről rajtolva aratott győzelmet, mögötte pedig az a Max Verstappen ért célba ötmásodperces hátrányban, aki az időmérő edzésen műszaki hibát elszenvedve csak a tizenötödik rajthelyet szerezte meg. A futam első fele így a felzárkózásról szólt Verstappennek, amit az utcai pálya nyújtotta körülmények nehezítettek a számára.

„Nem volt könnyű átmenni a mezőnyön, a verseny elején az egyes szektorban sokat csúszkáltam, de aztán egyesével levadásztam az előttem haladókat, így fel tudtam venni a saját ritmusomat. Természetesen nagyon örülök a dobogós helyezésnek” – kommentálta az eredményt.

A verseny utolsó szakaszában Verstappen szombat után ismét problémát érzett az autó féltengelye körül. A mérnökének furcsa vibrációról számolt be, ám a félelmei nem manifesztálódtak: a holland Red Bullja az időmérő edzéssel ellentétben most eljutott a kockás zászlóig.

„Végül is második voltam, nagy előnnyel rendelkeztem, ezért egy ponton úgy döntöttünk, beérjük ezzel a helyezéssel. Ez egy jó felzárkózás volt” – fogalmazott.

Verstappen a második helyezéssel megelégedett, azzal azonban nem, hogy az előtte autózó Sergio Perez neve mellett jegyezték a leggyorsabb kört. Az utolsó körben rákapcsolt, és kicsavarta a mexikói ellenfele kezéből az azért járó egy pontot.

„A végén megpróbáltam, szerencsére összejött” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Az utolsó percekben bezsebelt pluszpontjának köszönhetően Verstappen egypontos előnnyel fordul rá a szezon harmadik fordulójára, az Ausztrál Nagydíjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!