Verstappen: Nem volt könnyű átmenni a mezőnyön

A Red Bull F1-es pilótája a tizenötödik pozícióból rajtolva a második helyen ért célba a Szaúd-arábiai Nagydíjon, így minimalizálta veszteségét a futamgyőztes csapattársával, Sergio Perezzel szemben.

Nem túlzás azt állítani, hogy az idei második F1-es futam a Red Bullokról szólt. Sergio Perez az első helyről rajtolva aratott győzelmet, mögötte pedig az a Max Verstappen ért célba ötmásodperces hátrányban, aki az időmérő edzésen műszaki hibát elszenvedve csak a tizenötödik rajthelyet szerezte meg. A futam első fele így a felzárkózásról szólt Verstappennek, amit az utcai pálya nyújtotta körülmények nehezítettek a számára.

„Nem volt könnyű átmenni a mezőnyön, a verseny elején az egyes szektorban sokat csúszkáltam, de aztán egyesével levadásztam az előttem haladókat, így fel tudtam venni a saját ritmusomat. Természetesen nagyon örülök a dobogós helyezésnek” – kommentálta az eredményt.

Hirdetés
 

A verseny utolsó szakaszában Verstappen szombat után ismét problémát érzett az autó féltengelye körül. A mérnökének furcsa vibrációról számolt be, ám a félelmei nem manifesztálódtak: a holland Red Bullja az időmérő edzéssel ellentétben most eljutott a kockás zászlóig.

„Végül is második voltam, nagy előnnyel rendelkeztem, ezért egy ponton úgy döntöttünk, beérjük ezzel a helyezéssel. Ez egy jó felzárkózás volt” – fogalmazott.

Verstappen a második helyezéssel megelégedett, azzal azonban nem, hogy az előtte autózó Sergio Perez neve mellett jegyezték a leggyorsabb kört. Az utolsó körben rákapcsolt, és kicsavarta a mexikói ellenfele kezéből az azért járó egy pontot.

„A végén megpróbáltam, szerencsére összejött” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Az utolsó percekben bezsebelt pluszpontjának köszönhetően Verstappen egypontos előnnyel fordul rá a szezon harmadik fordulójára, az Ausztrál Nagydíjra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!