Verstappen sajnálja, hogy a Honda az Aston Martinnal folytatja - F1VILÁG.HU

Verstappen sajnálja, hogy a Honda az Aston Martinnal folytatja

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen elismerte, egy kicsit sajnálja azt, hogy jelenlegi motorpartnerük, a Honda 2026-tól az Aston Martin partnereként folytatja.

A japán gyártó eredetileg 2021 után intett volna teljesen búcsút a Forma-1-nek, ám végül megállapodtak abban, hogy a jelenlegi motoréra végéig, tehát 2025-ig ellátják V6-os erőforrásaikkal a Red Bullt és az AlphaTaurit. Mindeközben az energiaital-gyárosok saját motorközpont létrehozásába kezdtek, az új, 2026-os motorszabályok kihívásainak pedig már a Forddal társulva vágnak neki.

A Honda végül a héten jelentette be, újra belevág az F1-es projektbe, 2026-tól pedig az Aston Martin motorpartnere lesz a száguldó cirkuszban. Max Verstappen elismerte, egy kicsit sajnálja, hogy így alakult a dolog.

 

„A mi részünkről természetesen egy kicsit balszerencsés, ahogy a dolgok alakultak, hiszen néhány éve azt mondták, befejezik, szóval a Red Bull felépítette saját motorrészlegét, aztán pedig kijelentették, hogy folytatják” – mondta a vb-címvédő Monte-Carlóban. „Sajnos, ha már egy teljesen saját motor felépítésének folyamatában vagy, nemigen lehet folytatni a közös munkát. Úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit kár érte.”

„Mindig nagyon jó kapcsolatunk volt velük, szóval kicsit sajnálatos, hogy azt látjuk, összeállnak az Aston Martinnal. Ugyanakkor viszont mi is nagyon izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy lássuk, mi történik 2026 után a Forddal közösen. Ez van. Pár éve azt gondoltuk, távozni fognak, most viszont maradnak, és az Aston Martinhoz mennek. Az Aston Martin számára ez igazán remek dolog, nagyszerű motorjuk lesz, ezt mindannyian tudjuk. Úgyhogy ez van.”

„Én imádok velük dolgozni, már most rengeteg sikert értünk el együtt, szóval természetesen szomorú lesz azt látni, hogy majd távoznak – de eleve erre számítottunk, nem igaz? Hiszen azt mondták, kivonulnak, szóval már volt egyfajta búcsú tőlük. Annak persze örülök, hogy a Honda emberei a Forma-1-ben maradnak, de szomorú látni, hogy más csapathoz távoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen sajnálja, hogy a Honda az Aston Martinnal folytatja
Óriási a Red Bull fölénye, de Verstappen élvezi
Leclerc: Nehéz elképzelni, hogy tudunk ennél rosszabbak lenni…
Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel
Így áll az F1-es pontverseny a Spanyol Nagydíj után

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!