Verstappent meglepte a Ferrari tempója - F1VILÁG.HU

Verstappent meglepte a Ferrari tempója

Max Verstappen egyáltalán nem elégedett a Red Bull F1-es autójának Monacói Nagydíjon mutatott eddigi tempójával, és emellett meglepte, hogy a Ferrari milyen erős teljesítményt produkált.

A második szabadedzésen a két Ferrari, Charles Leclerc és Carlos Sainz zárt az élen, Lewis Hamilton a 3. leggyorsabb volt, Verstappen azonban csak 4.-ként zárt. A holland pilóta úgy érzi, az idei szezonban eddig ez a legnehezebb hétvégéjük, noha a Mercedes is arra számított, hogy a Red Bull lesz a legerősebb Monacóban

„Túl lassúak vagyunk, és nem csak nagyon kicsit, hanem eléggé” – nyilatkozta Verstappen a szabadedzéseket követően. „Szóval találnunk kell egy kis tempót, mert a forgalom mindenkit érint. Egy kicsit jobban kell törekednünk az optimális köridőkre, az optimális szektorokra, eléggé le vagyunk maradva.”

„Nem jó vezetni. Általában eléggé kényelmesen érzem magam az autóban, könnyen ráérzek a tempóra, de most sokáig tart és ez nem tetszik. Eddig ez a legnehezebb hétvégénk.

A Ferrari erős teljesítményt mutatott, és Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája is úgy nyilatkozott, hogy a maranellóiak javulásával még inkább nagyobb lehet a versengés a legjobb pozíciókért. 

Verstappen elárulta, őt is meglepte, hogy mennyit javult az olaszok autója – azonban szerinte az eredmény relatív, és ez azt is jelenti, hogy az ő teljesítményük nem elég jó eddig.  

Meglep, hogy mennyire versenyképes a Ferrari, de úgy gondolom, ez csak azt mutatja, hogy mi elég gyengék vagyunk. Nekik jól megy, mi pedig nagyon gyengék vagyunk, szóval nagyon nagy a különbség” – mondta. „Szerencsére holnap van egy szabadnapunk, szóval meg tudjuk nézni a dolgokat. De sok mindenen kell változtatnunk, azt hiszem.”

A holland úgy nyilatkozott, dolgozniuk kell, hogy egyáltalán a Ferrarit utol tudják érni: „Nagy a különbség, szóval sokat kell fejlődnünk, hogy ezt behozzuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!