Mercedes: Monacóban előnyben lehet a Red Bull - F1VILÁG.HU

Mercedes: Monacóban előnyben lehet a Red Bull

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin szerint a Red Bull lépéselőnyben lehet az F1-es Monacói Nagydíjon, azonban mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megnehezítsék az életüket.

Shovlin szerint a Spanyol Nagydíj alapján lehet következtetni arra, hogy a Red Bull mire lehet képes Monacóban: a szakember elárulta, kulcsfontosságú lehet, hogy ellenfeleik nem versenyeztek a maximális leszorítóerőt használva, mégis versenyképesek tudtak lenni, és még van terük a javulásra.  

Shovlin elmondta, Monaco minden évben „egy kis ismeretlen” a csapatok számára. 

 

„Ha a legjobb autója és egy csodálatos csomagja van valakinek, ez akkor is egy olyan verseny, amit hihetetlen nehéz megnyerni” – nyilatkozta a szakember.

„Ez egy szokatlan pálya. Egy olyan pálya, ahol szörnyen sokat kell állítgatni az autón”

„Úgy gondolom, papíron Monaco jobban fekszik a Red Bullnak, mint nekünk. Barcelonában maximális leszorítóerővel mentünk, pénteken ezt láttuk náluk is, de a versenyen nem így mentek. Szóval még több leszorítóerőt is használhatnak.

Shovlin ugyanakkor hozzátette, a lassú kanyaros tempójukkal elégedettek voltak Barcelonában, ez bizakodásra adhat okuk számukra is. 

„Spanyolországban jó volt a tempónk a lassú kanyarokban, és ez egy jó indikátor Monacóra nézve. Ha nem mi vagyunk a legjobban, akkor megpróbáljuk majd megnehezíteni az életüket.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mercedes: Monacóban előnyben lehet a Red Bull
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!