Vettel: A maradásom a szabályváltoztatásokon is múlik

Sebastian Vettel, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elárulta, hosszú távú F1-es jövője azon is múlik, hogy a 2021-es szabályváltozások milyen eredményeket hoznak majd a sportban.

Vettelt a Német Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdezték, el tudja-e képzelni, hogy – Kimi Räikkönenhez hasonlóan – 40 évesen még a Forma-1-ben versenyezzen. 

„Nem tudom – nem vagyok olyan jóképű, mint Kimi most, és 40 évesen sem leszek olyan jóképű, mint ő!” – viccelődött a német. 

„Nem tudom, nincs értelme gondolkodnom ezen. Képzeld el, hogy ha megkérdezted volna Kimit, amikor 32 éves volt, hogy el tudja-e képzelni, hogy 40 évesen versenyezni fog – szerintem nem kaptál volna választ tőle.”

A német versenyző viszont hozzátette, sok múlik majd azon, hogy a jövőben milyen irányba változik a sport. Vettel azok közé tartozik, akik sokszor bírálják a királykategóriát amiatt, hogy nem szolgáltat elég izgalmat a közönség számára. 

„Nem tudom, attól függ, hogy alakulnak a következő évek” – mondta. „Attól függ, hogy a sport merre tart majd a változásokkal, amelyek a 2021-es év után vagy jönnek, vagy nem jönnek. Meglátjuk, mi történik utána. 2027-ben leszek 40 éves, szóval a válasz az, hogy nem tudom.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS