Vettel elárulta, miért küldött kézzel írt levelet Laudának - F1VILÁG.HU

Vettel elárulta, miért küldött kézzel írt levelet Laudának

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint a nemrég elhunyt Niki Lauda nagy űrt hagy maga után a Forma-1-ben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Lauda 70 éves korában hunyt el a hét elején hosszas betegeskedés után, a Forma-1 pedig ezzel egy ikonikus alakját veszítette el.

Lauda három világbajnoki címet nyert – 1975-ben és 1977-ben pedig a Ferrarival ért a csúcsra, így értelemszerűen Sebastian Vettelt is megkérdezték arról, milyen embernek ismerte meg az osztrák legendát.

Vettel kézzel írt levélben érdeklődött Lauda hogyléte felől az augusztusi tüdőtranszplantációt követően, melyet Lauda igazán nagyra értékelt, erről beszélt is egy interjúban.

Amikor Monacóban erről kérdezték a német versenyzőt, ő úgy fogalmazott, tiszteletből írt a legendás versenyzőnek.

„Hallottam, hogy nincs jól, illetve, hogy már nincs jól egy ideje, és nincs olyan hangulatban, hogy felemelje a telefont, vagy nincs olyan állapotban, hogy telefonon beszéljen. Az ember ilyenkor átgondolja, ő mit értékelne hasonló helyzetben. Elolvasni egy kis üzenetet jó dolog” – mondta Vettel újságírók kérdésére szerdán.

„Számomra ez egy magától értetődő dolog volt, a tisztelet egy jele.”

Vettel azt mondja, kiváltságosnak érzi magát, hogy ismerhette Laudát, aki annak idején kulcsembere volt a Ferrarinak. A négyszeres világbajnok kifejtette, megragadta a lehetőséget anno, és „számos dolgot” kérdezett tőle: hogy milyenek voltak az autók, milyen volt akkor a Ferrari versenyzőjének lenni, és milyen volt Enzo Ferrari.

„Kiváltságosnak érzem magam nemcsak azért, mert ismerhettem őt, hanem azért is, mert rendszeresen beszélgethettem vele, viccelődtünk, és így tovább. Nagyon egyenes humora volt. Néha nem tudtad megmondani, hogy csak viccel, vagy éppen kinyilatkoztat. Nagyon élveztem ezeket.”

„Az ember nem sűrűn találkozik olyan emberrel, mint ő – nemcsak az F1-ben, úgy általában sem. Egyedülálló ember volt. Soha nem akart másmilyennek tűnni, mint amilyen. Nagyon nyílt volt, egy igazi karakter, egy igazi versenyző – szenvedéllyel adózott a sport iránt. Nagy űrt hagy maga után, amit nem tudunk majd betölteni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!