Vettel elmondta, miért nem ők a favoritok a hétvégén - F1VILÁG.HU

Vettel elmondta, miért nem ők a favoritok a hétvégén

Hiába nyerte meg a Ferrari mindkét pénteki szabadedzést, Sebastian Vettel úgy gondolja, nem ők lesznek a favoritok a hétvégi Belga Nagydíjon.

Az első szabadedzésen Vettel, a másodikon pedig csapattársa, Charles Leclerc bizonyult a leggyorsabbnak Spában, ennek ellenére a német versenyző nem nyilatkozott túl pozitívan az esélyeikről

A szezon eddigi futamai alapján a Ferrarinak kedvez a spái és a monzai pálya is, így itt esélyük lehet arra, hogy felvegyék a versenyt a Mercedesszel. Az olasz istálló idén még nem szerzett győzelmet, így nagy a nyomás rajtuk, hogy végre felálljanak a dobogó legfelső fokára. 

 

Vettel a pénteki szabadedzéseket követően úgy nyilatkozott, remekül érezte magát a pályán, örül, hogy a szünet után itt folytatódik a szezon, azonban a teljesítményükkel – a hosszú etapokon – nem volt elégedett. 

„Sokkal szórakoztatóbb itt vezetni, mint sok másik helyen. Lejtők és emelkedők, és sok lendületes kanyar – ez kell a nyári szünet után!” – mondta a német. 

„Egy körön nem néz ki rosszul a helyzet, de a hosszú etapokon voltak nehézségeink. Összességében még nem tökéletes a ritmus, de még tudunk javulni, nem volt rossz kezdet.”

A kérdésre, a Ferrari lehet-e a favorit a hétvége során, a négyszeres világbajnok határozottan így felelt: „Nem.”

„Mert a hosszú etapok túl rosszak voltak” – folytatta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel elmondta, miért nem ők a favoritok a hétvégén
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!