Vettel: Elnézést kell kérnem Rosbergtől - F1VILÁG.HU

Vettel: Elnézést kell kérnem Rosbergtől

HIRDETÉS

Elnézést kért Nico Rosbergtől az első kanyarban történt balesetért honfitársa, Sebastian Vettel.


Elnézést kért Nico Rosbergtől az első kanyarban történt balesetért honfitársa, Sebastian Vettel.

A Ferrari versenyzője Max Verstappennel vívott nagy csatát a Maláj Nagydíj rajtja után, az 1-es kanyar előtt azonban elrontotta a féktávot és nekiütközött Rosberg Mercedesének.

Vettel a baleset következtében rögtön kiesett, Rosberg pedig a mezőny végéről volt kénytelen folytatni a versenyt – és végül a harmadik helyre küzdötte fel magát.

Vettel a versenyt követően elárulta, mindent elkövetett azért, hogy elkerülje az ütközést, de már késő volt.

„Jól rajtoltunk, és aztán fej-fej mellett küzdöttünk Maxszel. Mindketten pozícióért harcoltunk az 1-es kanyar előtt” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nico elöl épp befordult, nyilván eldöntötte, hogy milyen ívet választ, ami teljes mértékben jogában áll. És abban a pillanatban már nem tudtam megfelelően lelassulni arról a tempóról, Max pedig folyamatosan tolt kifelé.”

„Mindent megtettem a féktávon, de nem tudtam elkerülni az ütközést. Egy balszerencsés láncreakció volt, ami tönkretette az én versenyemet és Nicóét is.”

„Nem tehetek mást, minthogy elnézést kérek Nicótól, mert egyáltalán nem tehetett a balesetről. Úgy gondolom, ez egy másfajta ütközés volt, mint Maxé és Kimié [Räikkönen] Spában, mert ezúttal Max és én próbáltunk csatázni az 1-es kanyar előtt, Nico pedig valami mással próbálkozott előttünk.”

A baleset után közvetlenül Verstappen a rádiók keresztül idiótának nevezte Vettelt, a Ferrari német versenyzője azonban nem kívánta kommentálni a holland megszólalását.

Hirdetés

„Nem kell kommentálnom, amit Max mondott a történtek után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!