Vettel érzelmes beszéddel búcsúzott Whitingtól - F1VILÁG.HU

Vettel érzelmes beszéddel búcsúzott Whitingtól

HIRDETÉS
Érzelmes beszéddel búcsúzott a Forma-1 márciusban elhunyt versenyigazgatójától, Charlie Whitingtól a száguldó cirkusz négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel (GER) Ferrari with Charlie Whiting (GBR) FIA Delegate at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 13 April 2017.

Whiting az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előestéjén, tragikus hirtelenséggel hunyt el – hatalmas űrt hagyva maga után a száguldó cirkuszban.

Halála mélyen megdöbbentette a Forma-1 világát, a minap, a Brit Nagydíj alkalmával pedig megemlékezést tartottak számára: itt jelenlegi és volt autóversenyzők, újságírók, tisztviselők vettek részt. És jelen volt Whiting özvegye, Juliette, lánya, Laure, valamint fia, Justin is, akárcsak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, valamint a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

Az eseményen a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel is beszédet mondott, aki az összes pilótához hasonlóan remek kapcsolatot ápolt Whitinggal.

„Kedves Charlie! A motorsportban a stoppertól függünk. Az időtől függünk. Az időt hajszoljuk. A mesterei lettünk az idő hajszolásának. Néha úgy tűnik, sikerül elkapnunk. Elkapjuk egy pillanatra, mielőtt a pillanat újra elpárolog” – kezdte beszédét a német versenyző.

„Elfelejtjük a minket körülvevő világot. Olyan érzés ez, mintha repülnénk, nincs nagyszerűbb érzés ennél, de ára van, és megéri kockáztatni, hogy újra és újra átélhessük. Nincs még egy olyan autó, mellyel gyorsabban hajszolhatnánk az időt – a Forma-1 neked is köszönhetően lett a királykategória. Te tetted biztonságosabbá ezt a vadászatot a mi generációnk számára.”

„Valójában biztosak vagyunk abban, hogy a mi autóink biztonságosabbak, mint a többi, és bár azt mondjuk, a ’mi autóink’, valójában ezek a te autóid.” 

„Nem az őrangyalunk voltál, mert az angyalok csak alkalmanként tűnnek fel. Te a mi őrünk voltál. Dolgoztál minden nap, őrt álltál, valahányszor pályára gurultunk.”

„Óriási része vagy az életünknek ma. Jobban, mint azt tudjuk. Jobban, mint azt ki tudjuk fejezni. Jobban, mint azt el tudjuk képzelni. A nyomok, amiket a pályán hagytál, túlmutatnak egy tökéletes körön. A stílusod annyira kiegyensúlyozott volt, úgy tűnt, megtaláltad a tökéletes beállítást.”

„Az összes jelenlegi Forma-1-es versenyző, és az összes, veled valaha is dolgozó versenyző nevében annyit szeretnék mondani: egy igazi versenyző voltál. Te voltál a mi versenyigazgatónk. A védelmünk. A barátunk.”

Hirdetés

„És itt maradsz köztünk, mert valaki addig él, amíg az utolsó ember el nem felejti. Emlékezni fogunk rád. Vigyázz magadra, Charlie!”

Whiting 12 esztendős fia, Justin különleges feladatot kap majd a vasárnapi Brit Nagydíjon: ő fogja elindítani a versenyt Silverstone-ban. Ezt a feladatot 23 éven át édesapja látta el. Charlie Whiting utódja a starter szerepkörében Christiab Bryll, ő fogja segíteni Whiting kisfiát vasárnap délután.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!