Vettel: Ha Räikkönennel egymásnak ütköztünk, nevetni is tudtunk a történteken - F1VILÁG.HU

Vettel: Ha Räikkönennel egymásnak ütköztünk, nevetni is tudtunk a történteken

A Forma-1 hamarosan visszavonuló négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, Kimi Räikkönen az a versenyző, akit a legtehetségesebbnek tart azon pilóták közül, akikkel valaha versenyzett a száguldó cirkuszban.

Vettel 15. szezonja után int búcsút a száguldó cirkusznak, és olyan csapattársak ellen versenyzett az F1-ben, mint Mark Webber, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, vagy éppen Kimi Räikkönen. A német versenyző elárulta, utóbbi versenyzőt egészen különlegesnek tartja – hiszen egy istenadta tehetség.

„Azt hiszem, Kimi a legnagyobb természetes tehetség, akivel valaha találkoztam” – mondta a német versenyző a Forma-1 Beyond The Grid című podcastjében. „Pusztán a nyers sebesség tekintetében. És ez nyilván megmutatkozik az autóban – de bármilyen típusú autóban. Ha minden nap autót kellene cserélni, ő 10 nap után mindenkit lekörözne, egyszerűen azért, mert egy istenadta tehetség. Nem kerül időbe neki, amíg alkalmazkodik egy autóhoz, illetve ahhoz, amit az autó megkövetel.”

„Ha adnak neki egy kormányt, tudja, mit kezdjen vele. Néha az ember azt érzi, ez nem fair, először hozzá kell szoknod, meg kell ismerned a pályát vagy a körülményeket. De nála ez egyszerűen csak… bumm!”

Vettel elárulta, Räikkönennel nagyon jó kapcsolatot alakított ki akkor, amikor 2015 és 2018 között csapattársak voltak a Ferrarinál.

„Azt gondolom, vele volt a legjobb kapcsolatom az összes csapattársam közül, mert annyira egyenes volt. Soha nem voltak viták. Ha egymásnak mentünk, megbeszéltük a dolgot, megoldottuk a történteket, talán még nevettünk is rajta…”

„Soha nem is volt kérdés, hogy bármi megzavarhatja vagy destabilizálhatja ezt a – nem akarom azt mondani, hogy köteléket, de – kapcsolatot, ami nekünk volt. És talán ő volt az egyetlen, aki, amikor megérkeztem, az első naptól kezdve nagyon tiszteletteljes volt, és belenézett a szemembe – erre jól emlékszem. A többi versenyző esetében azt éreztem, hogy ’oké, kezet fogok vele, köszönök neki, de valójában a srác itt sincs’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!