Vettel: Jók leszünk az utolsó versenyeken - F1VILÁG.HU

Vettel: Jók leszünk az utolsó versenyeken

HIRDETÉS

Bár kiábrándítóan alakult a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj a Ferrari Forma-1-es csapata számára, Sebastian Vettel továbbra is hisz abban, az olasz istálló képes lesz jó eredményekért harcolni az évad utolsó részében.


Bár kiábrándítóan alakult a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj a Ferrari Forma-1-es csapata számára, Sebastian Vettel továbbra is hisz abban, az olasz istálló képes lesz jó eredményekért harcolni az évad utolsó részében.

Vettel és csapata bevallottan abban bízott, a győzelemért szállhat majd harcba Szingapúrban, a felfüggesztéssel kapcsolatos problémák miatt azonban a német nem tudott jól szerepelni a szombati időmérőn, és csak az utolsó helyről indulhatott a versenyen.

A négyszeres világbajnokot végül az 5. helyen intette le a kockás zászló, közvetlenül csapattársa, Kimi Räikkönen mögött.

Mivel Daniel Ricciardo 2., Max Verstappen pedig 6. lett Szingapúrban, a Red Bull továbbra is őrzi a 2. pozíciót a csapatok versenyében – előnye 15 pont a Ferrarival szemben.

Az olasz istálló mindazonáltal nem mondott még le az ezüstérmes pozícióról, Sebastian Vettel pedig úgy véli, lesz még esélyük arra, hogy jól szerepeljenek.

„Úgy gondolom, ha sikerül mindent jól csinálnunk, összejöhet” – fogalmazott a német. „Tudjuk, hogy egy nagyon erős csomagunk van.”

„Néhány versenyen nem tudtunk mindent kihozni belőle – ezek olykor rajtunk múltak, máskor az egyéb eseményeken. De az biztos, hogy eddig nem úgy alakult minden, ahogy szerettük volna, és nem úgy állunk, ahogy szeretnénk.”

„Viszont hiszünk magunkban. A nyers tempó tekintetében nem úgy állunk, ahogy akarunk, néha jobbak vagyunk, máskor gyengébbek – de az olyan pályákon, mint a szingapúri, alapvetően sokkal közelebb vagyunk.”

„Arra számítottunk, hogy versenyképesek leszünk, és esélyünk lesz arra, hogy a győzelemért, de legalább a biztos dobogóért harcoljunk. Sajnos egyikünk számára sem így alakult.”

Hirdetés

„De megvan az önbizalmunk. Még mindig lesznek újításaink. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk, és ezt is fogjuk tenni.”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nem kívánt részleteket elárulni arról, milyen újításokkal készülnek a hajrára, azt azonban kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy visszavágjanak.

„Még 6 verseny hátravan, és ha másodikak akarunk lenni a konstruktőri pontversenyben, akkor természetesen fejlődnünk kell – ez teljesen normális” – fogalmazott. „És pontosan ezt fogjuk tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!