Friss hírek

Vettel: Meglepődtem, hogy ez nem volt elég a Q3-hoz

Sebastian Vettel a 13. rajthelyről kezdheti meg a vasárnapi F1-es Szahíri Nagydíjat: a németnek nem volt könnyű napja, miután az időmérőt követően motort kellett cserélni a Ferrariban.

Vettel a harmadik szabadedzés második felében hajtott a bokszba, amikor a szerelők dolgozni kezdtek az autó hátulján: kiderült, elővigyázatossági okokból motort kell cserélni a Ferrariban, így a csapatnak alig több mint 2 óra állt rendelkezésére ahhoz, hogy egy régi erőforrást építsenek a versenygépbe. 

Az időmérővel kapcsolatban a német pilóta elmondta, nem gondolta, hogy nem jut tovább a Q3-ba, ugyanis nem voltak túl rossz érzései a gyorsköre alatt. 

„Az egyenesekben veszítünk egy kicsit, talán hiányzott a szélárnyék-szerencse” – nyilatkozta Vettel. „A legtöbb időt viszont a középső pályarészen veszítettem. Amikor a versenyzők ennyire közel vannak egymáshoz, akkor mindennek stimmelnie kell.”

„A srácok csodálatos munkát végeztek, hogy időben pályára tudtam hajtani” – mondta Vettel a kvalifikáció előtti motorcseréről. 

Meglepődtem, hogy a Q2-ben nem volt elég a köröm a továbbjutáshoz. Jó, a középső szektorban nem találtam a jó ritmust, de érzésre nem volt annyira rossz.”

A futammal kapcsolatban Vettel elmondta, az abroncsok és a forgalom lesz a két kulcstényező: „A verseny az okos gumikezelésről fog szólni, valamint arról, hogy mi lesz az erős forgalommal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!