Orosz Nagydíj

Vettel: Nem tenne jót, ha hinnék az összeesküvés-elméletekben

GP GRAN BRETAGNA  F1/2020 -  GIOVEDÌ 30/07/2020    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari és Sebastian Vettel viszonya ugyan megromlott az elmúlt időszakban, azonban a német nem feltételezi, hogy másképp kezelnék őt és Charles Leclerc-t.

Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, és az elmúlt hónapokban már nem olyan a viszonya a csapattal, mint korábban. A négyszeres világbajnok számára a szezon sem úgy alakul, mint azt várták, ráadásul csapattársától is elmaradt az idei évben. 

Vettel a múlt hétvégi Brit Nagydíj pénteki napján alig tudott körözni a Ferrari technikai problémái miatt, így nem tudott megfelelően felkészülni a szombati időmérőre, ahol csak a 10. rajthelyet szerezte meg, majd a versenyen is végül a 10. pozícióban zárt. 

A német RTL-nek adott exkluzív interjújában Vettel elmondta, nem gondolja, hogy a Ferrari szándékosan hátráltatná őt

„A teljes képet kell nézni. Például legutóbb nem segített, hogy a 10. helyről indultam, és a verseny is teljesen másképp alakul, ha az ember forgalomban megy. Sokkal nyugodtabb a futam, ha valaki a 4. helyről indul, és egyedül van. Az egész mezőny relatíve szoros volt, de tény, hogy nem voltam elégedett.”

„Alapvetően nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, és mindig a jót feltételezem az emberekről, és úgy gondolom, ebben a szituációban nem segítene, ha mást gondolnék” – folytatta Vettel. 

A kérdésre, miért mondta ezt, a német így felelt: „Megvan a veszélye annak, hogy túlságosan belefolysz ebbe, és megfeledkezel arról, hogy arra koncentrálj, amit kontrollálni tudsz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS