Vettel: Nem volt cél, hogy mindent megmutassunk – F1VILÁG.HU

Vettel: Nem volt cél, hogy mindent megmutassunk

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, a teszten látottak alapján nem szabad leírni a csapatát, hiszen nem volt céluk az, hogy megmutassák az autó valódi teljesítményét.
TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20  - SEBASTIAN VETTEL Ferrari

Az első barcelonai teszt alapján a Ferrari elmaradt a rivális csapatoktól – legalábbis ami a köridőket tekinti. Mattia Binotto elmondása alapján valóban nincsenek a Mercedes és a Red Bull szintjén, így kissé aggódnak a teljesítményük miatt

Vettelt pénteken ráadásul motorprobléma is hátráltatta: a német alatt megállt a Ferrari, így az erőforrást vissza kellett küldeniük Maranellóba, hogy megvizsgálják, mi okozta a problémát. 

„Sokat lehet játszani a motormódokkal, stb. Úgy gondolom, most nem az a cél, hogy bizonyítsuk a motor maximum erejét, a cél az, hogy annyi kört tegyünk meg, amennyit csak lehet” – mondta Vettel. 

„Szerintem a teszten nem a motort akarjuk feltekerni, és nem akarjuk mindenkinek megmutatni. Ahogy én tudom, nem ez a terv.”

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, a tesztprogramjuk eltér az előző években látottaktól – most első körben arra koncentrálnak, hogy különböző körülmények között megismerjék az autó működését.

Változtattunk a megközelítésünkön és a programunkon a teszttel kapcsolatban” – nyilatkozta a szakember. „Az első teszten (tehát mindhárom nap) arra koncentráltunk, hogy feltérképezzük az autót a különféle aero- és mechanikai konfigurációkkal, anélkül, hogy optimalizálnánk a beállításokat és az összteljesítményre figyelnénk.”

Binotto elmondta, kevésbé magabiztos, mint a tavalyi évben, amikor a tesztek alapján úgy tűnt, a Ferrari teljesítménye a mezőny felett van. Most nem ez a helyzet, azonban a valódi erőviszonyokat csak Ausztráliában láthatjuk majd.

„A versenytársaink jelenleg nagyon erősek, de úgy gondolom, nem szabad elfelejtenünk a tavalyi évet, meg kell várnunk a következő hetet és Ausztráliát, hogy lássuk a valódi képet” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!