Friss hírek

Vettelnek IndyCar-csapat biztosítana tesztlehetőséget

Tesztlehetőséget ajánlott a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettelnek az amerikai IndyCar-sorozatban szereplő Rahal Letterman Lanigan csapata. A német versenyző szerződése az idei szezon végén jár le az Aston Martin csapatánál, és saját bevallása szerint is mérlegeli még, hogy hol folytassa pályafutását 2023-ban.

Vettel tavaly szerződött az Aston Martinhoz, miután egy 2 évre szóló szerződést írt alá a csapattal, ám komoly sikereket egyelőre nem tudott elérni a silverstone-i istálló színeiben. A német pilóta a múlt vasárnapi Miami Nagydíjon kiesett egy ütközés következtében, és még a versenyt megelőzően úgy fogalmazott, szerinte a Forma-1 mezőnyének nem Miamiban kellett volna versenyeznie, hanem egy, már bejáratott és izgalmas versenypályán, mint a wisconsini Road America.

„Ha a Road Americára mentünk volna, abból a pénzből, amit az új pálya építésére költöttünk Miamiban, könnyedén fel lehetett volna emelni a színvonalat egy ilyen nagyszerű helyen. A vezetés szempontjából pedig szintén sokkal izgalmasabb lett volna szerintem” – mondta a német pilóta.

Hirdetés
 

A Road America az 1980-as évek eleje óta rendszeresen vendégül látja az IndyCar mezőnyét, a Rahal Letterman Lanigan versenyzője, Graham Rahal pedig a Twitteren tett közzé egy üzenetet, amit Vettelnek címzett: „Ha bármikor tesztelni akarsz egyet az IndyCarban a Road America, mi megoldjuk. Megtiszteltetés lenne, ha beülnél az autónkba!”

A versenyző üzenete után a csapattulajdonos édesapa, Bobby Rahal is nyilatkozott az ügyben: „Seb, ha ezt szeretnéd, benne vagyunk!”

Azt nem tudni, hogy Vettel él-e majd az IndyCarban szereplő istálló ajánlatával, ám a négyszeres F1-es bajnok nemrég úgy nyilatkozott, az Aston Martin idei teljesítményén is múlik, miképp folytatódik pályafutása 2023-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!