Vettelt is sokkolta Whiting halála - F1VILÁG.HU

Vettelt is sokkolta Whiting halála

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is sokkolta Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgató halálhíre – a német tegnap még együtt járta be a melbourne-i pályát a szakemberrel.
Sebastian Vettel (GER) Ferrari with Charlie Whiting (GBR) FIA Delegate at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 13 April 2017.

Whiting csütörtök reggel hunyt el tüdőembólia következtében – a 66 esztendős szakember hosszú évek óta oszlopos tagja volt a száguldó cirkusznak, halála pedig a teljes F1-es közösséget megrendítette.

Sebastian Vettel az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, Melbourne-ben elárulta, ő is sokkhatás alatt van.

„Sokkolt a hír, ahogy mindenki mást is – főleg, hogy tegnap még beszélgettem vele és a tegnapi pályabejáráson együtt tettük meg az első pár kanyart” – mondta a Ferrari versenyzője. „Nehéz felfogni, hogy valaki nincs többé.”

„Hosszú ideje ismertem őt, a mi emberünk, a versenyzők embere volt. Nyilván vannak szabályok, és vagyunk mi – ő pedig középen állt.”

„Bárkinek lehetett felé kérése bármikor, nyitott volt mindenki felé, az ajtaja mindig nyitva állt előttünk. Igazi versenyző, és egy nagyon kedves fickó volt.”

A Williams versenyzője, Robert Kubica ugyanakkor teljesítette a pályabejárást csütörtökön, amikor Vettel és Whiting, ám nem akarta megzavarni kettejüket.

„Nehéz pillanat ez. Láttam tegnap, ahogy Sebastian Charlie-val sétál. Arra gondoltam, nem zavarom őket, hiszen találkozom majd vele pénteken, a versenyzői értekezleten. Sajnos nem így lesz, ami nagyon szomorú” – mondta a lengyel.

„Whiting egyfajta ikonja volt az F1-nek – de nemcsak az F1-nek. Ahogy Seb is mondta, igazi versenyző volt, ugyanakkor arra törekedett, hogy mindenki tartsa magát a szabályokhoz. Nagyon kedves ember volt, az ember mindig bízhatott benne. Szomorú pillanat ez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!