Vettelt is sokkolta Whiting halála

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is sokkolta Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgató halálhíre – a német tegnap még együtt járta be a melbourne-i pályát a szakemberrel.

Whiting csütörtök reggel hunyt el tüdőembólia következtében – a 66 esztendős szakember hosszú évek óta oszlopos tagja volt a száguldó cirkusznak, halála pedig a teljes F1-es közösséget megrendítette.

Sebastian Vettel az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, Melbourne-ben elárulta, ő is sokkhatás alatt van.

„Sokkolt a hír, ahogy mindenki mást is – főleg, hogy tegnap még beszélgettem vele és a tegnapi pályabejáráson együtt tettük meg az első pár kanyart” – mondta a Ferrari versenyzője. „Nehéz felfogni, hogy valaki nincs többé.”

„Hosszú ideje ismertem őt, a mi emberünk, a versenyzők embere volt. Nyilván vannak szabályok, és vagyunk mi – ő pedig középen állt.”

„Bárkinek lehetett felé kérése bármikor, nyitott volt mindenki felé, az ajtaja mindig nyitva állt előttünk. Igazi versenyző, és egy nagyon kedves fickó volt.”

A Williams versenyzője, Robert Kubica ugyanakkor teljesítette a pályabejárást csütörtökön, amikor Vettel és Whiting, ám nem akarta megzavarni kettejüket.

„Nehéz pillanat ez. Láttam tegnap, ahogy Sebastian Charlie-val sétál. Arra gondoltam, nem zavarom őket, hiszen találkozom majd vele pénteken, a versenyzői értekezleten. Sajnos nem így lesz, ami nagyon szomorú” – mondta a lengyel.

„Whiting egyfajta ikonja volt az F1-nek – de nemcsak az F1-nek. Ahogy Seb is mondta, igazi versenyző volt, ugyanakkor arra törekedett, hogy mindenki tartsa magát a szabályokhoz. Nagyon kedves ember volt, az ember mindig bízhatott benne. Szomorú pillanat ez.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!