Vettelt meglepte, hogy csapattársa féktesztelte őt az utolsó kanyarban - F1VILÁG.HU

Vettelt meglepte, hogy csapattársa féktesztelte őt az utolsó kanyarban

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, meglepte, hogy csapattársa, Lance Stroll féktesztelte őt a múlt vasárnapi Francia Nagydíj utolsó körében.

Az Aston Martin két versenyzője az utolsó pontszerző helyért, a 10. pozícióért vívott nagy csatát a futam hajrájában: a verseny utolsó körében Vettel kőkeményen elkezdte támadni csapattársát, az utolsó kanyar közepén azonban Stroll látszólag hirtelen lelassult, Vettelnek pedig rá kellett lépnie a fékre, hogy össze ne ütközzenek.

A német versenyző mutogatott is csapattársának, a leintés után pedig arról beszélt, Stroll egy kicsit meglepte őt hirtelen fékezésével.

„Csökkentettem a hátrányomat az azt megelőző körben. Szerintem gyorsabb voltam, de nem számít. Ugyanannyi pontot kap a csapat” – magyarázta a négyszeres világbajnok, majd hozzátette: „Nyilván újra rálépett a fékre, mielőtt kigyorsított, ezzel pedig meglepett, és ritmust veszítettem.”

„És ahogy már mondtam, a csapat ugyanannyi pontot kap így is. Szóval nem számít.”

Maga Stroll azt mondta a versenyt követően, hogy autója megcsúszott az utolsó kanyarból való kigyorsításkor.

„Volt egy megcsúszásom a kigyorsításon, kipörögtek a kerekeim” – fogalmazott a kanadai. „Azt gondolom, a pályán mindenki versenyezni akar. És ő is ugyanúgy pontokat akar szerezni, ahogy én is minden egyes hétvégén. Nem csináltam semmi őrültséget, csak védekeztem, ahogy bárkivel szemben tettem volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!