Világbajnok vagy sem? Verstappent szórakoztatta a Japán Nagydíj utáni közjáték - F1VILÁG.HU

Világbajnok vagy sem? Verstappent szórakoztatta a Japán Nagydíj utáni közjáték

Max Verstappen viccesnek találta a Japán Nagydíj után kialakult zűrzavart, amely során perceken át bizonytalanul billegett a 2022-es Forma-1-es világbajnoki cím sorsa.

Érdekes közjátékot követően osztottak világbajnoki címet a Forma-1-es Japán Nagydíjon, ahol Max Verstappen csak a futam utáni interjúk alatt tudta meg, hogy nyert. A Red Bull holland pilótája annak tudatában nyerte meg az esőfutamot, hogy még nem sikerült elég pontelőnyt kiépítenie Charles Leclerc-rel szemben, ám a riválisa egy gyors döntést követően kanyarlevágásért időbüntetést kapott, így Verstappent váratlanul világbajnokká léptették elő.

„A verseny alatt fogalmam sem volt, a pontok kapcsán hogyan döntenek majd. Az elsődleges célom a futamgyőzelem volt, de amint átszeltem a célvonalat, azt gondoltam: rendben elképesztő verseny volt, jó pontokat szereztem, de még nem vagyok világbajnok” – magyarázta Verstappen, aki először nem értette a kialakult helyzetet.

 

„Az interjúk alatt a szerelőim hirtelen ünnepelni kezdtek, én pedig nem tudtam, hogy mi történik. Aztán kiderült, hogy Charles helyett Checo [Perez] lett a második, de még ekkor sem tudtam, hogy hány pontot kapunk. Nem tudom, hogyan számolják.”

Verstappennel az FIA egyik munkatársa közölte a jó hírt, de a történet itt még nem ért véget.

„Odajött hozzám, és azt mondta, hogy világbajnok vagyok. Már ünnepeltünk, amikor valakik azt mondták, hogy nem, még mindig hiányzik egy pont. Ez furcsa volt. Végül elég pontom lett, szóval ismét világbajnok lettem!”

A helyzettel kapcsolatos bizonytalanság abból fakadt, hogy az FIA tavaly átírta a csonka versenyekre érvényes pontosztási szabályokat, amelyekről itt írtunk részletesebben. Verstappen szerint az FIA nehéz helyzetben volt az ide vonatkozó szabályok megalkotásakor.

„Nem mindegy, hogy célba érünk-e, vagy piros zászlóval megszakítják és nem tudjuk folytatni. Különbség van a két helyzet között. Hiszem, hogy nincs rendben, ha nem fogalmaznak meg elég szabályt, de az sincs rendben, ha túl sok szabályt írnak elő. Nehéz megtalálni az arany középutat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!