Villeneuve: Bottas sosem kaphatna ki Zhou-tól! - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Bottas sosem kaphatna ki Zhou-tól!

Jacques Villeneuve szerint Valtteri Bottas nem engedheti meg magának, hogy idén akár csak egyszer is kikapjon az újonc csapattársától. Ahhoz túl tapasztaltnak tartja a finn pilótát.

Izgalmas párossal vágott neki a 2022-es Formula-1-es szezonnak az Alfa Romeo, amely Valtteri Bottas személyében egy tapasztalt és bizonyított finn, Guanyu Zhou személyében pedig egy ígéretes és gyors kínai pilóta mellett tette le a voksot. Bár megszerzett pontokat tekintve Bottas fölényesen, 48-5 arányban vezet az újonc csapattársa előtt, Zhou már az első néhány futama alatt képes volt borsot törni a finn riválisa orra alá.

A múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon például egy pozícióval jobb helyet szerzett az időmérőn, majd a futam nagy részében vezetett Bottas előtt, ami Jacques Villeneuve szerint nem vet jó fényt a tapasztaltabb versenyzőre. AZ 1997-es világbajnok úgy látja, Bottas idén egyetlen ehhez hasonló hétvégét sem engedhet meg magának.

„Nagyon rendes srác. Gyors. Szupergyors” – kezdte Bottas jellemzését, mielőtt kritikát fogalmazott meg. „Időnként legyőzte Lewist, de egy teljes szezon során sosem. Ez a különbség egy olyan bajnok, mint Lewis, aki mindenféle pályán és körülmények között nyert már, és Valtteri között, aki időnként szupergyors, de nem egy teljes szezon során. Minden évben ezt példázza.”

„Szóval idén Bottas egyszer sem kaphatna ki Zhou-tól. A tapasztalatát és a futamgyőzelmeit figyelembe véve nem. Ez sosem történhetne meg egy olyan pályán, ahol Zhou még sosem járt. Nem tudom, ez azért történt-e, mert korábban hozzászokott, hogy mindig kikap Lewistól, és ez visszavetette. A szezont jól kezdte, elöl ment, megsemmisítette Zhou-t, de aztán Zhou hirtelen megmutatta, mennyire gyors, miközben Valtteri elmarad a legjobb formájától. Könnyedén Zhou előtt kellene lennie” – tette hozzá Villeneuve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Villeneuve: Bottas sosem kaphatna ki Zhou-tól!
Leclerc szerint rosszul taktikázott a Ferrari az időmérőn
Verstappen optimista: Annyi hosszú etapot futottunk, hogy szinte már untuk!
Vettel reagált: visszatérés a Mercedesszel?
Irány az újságos, megjelent a Forma-1 RAJT 2024 magazin!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!