Visszatérhet a Forma-1-be a Honda, de nem a Red Bull oldalán - F1VILÁG.HU

Visszatérhet a Forma-1-be a Honda, de nem a Red Bull oldalán

HIRDETÉS
Egy lépéssel közelebb került a Honda ahhoz, hogy visszatérjen a Forma-1-be, ám amennyiben ez valóban megtörténik, szinte bizonyos, hogy a japánok nem a Red Bull-lal lépnek újra szövetségre.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Honda az elmúlt évek során a Red Bull mindkét csapatával együttműködött a Forma-1-ben, ez a partnerség pedig a vállalat 2021 végi kivonulása után is folytatódott. A japánok ugyanis egészen az új motorformula 2026-os bevezetéséig ellátják erőforrásokkal a Red Bull Racinget és a Scuderia AlphaTaurit.

A napokban pedig kiderült, a Honda regisztráltatta magát a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), érdeklődik ugyanis a 2026-os motorszabályok iránt – így jó esély van arra, hogy néhány év múlva vissza is térnek majd a száguldó cirkuszba.

Arra viszont már kevesebb esély mutatkozik, hogy egy esetleges visszatérés esetén a Honda újra a Red Bull partnere lesz majd. Az energiaital-gyárosok ugyanis saját motorrészleget alakítottak ki Milton Keynesben, 2026-tól pedig motorgyártóként is aktívan tevékenykednek majd a Forma-1-ben – habár nyitottak arra, hogy együttműködjenek egy külsős motorgyártó partnerrel. Ez a partner viszont jobbára csak az erőforrás elektromos részegségeiért lenne felelős, a Honda ezért inkább más csapatokkal léphet partnerségre – esetleg az AlphaTaurival, a Williamsszel, a McLarennel, vagy az Aston Martinnal.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, valamint Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója többször nyilatkozták már, nekik nem feltétlenül van szükségük motorgyártó partnerre, hiszen a teljes hajtáslánc házon belüli elkészítésére lehetőségük van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!