Webber: Hamilton akkor a legveszélyesebb, ha falhoz van szorítva! - F1VILÁG.HU

Webber: Hamilton akkor a legveszélyesebb, ha falhoz van szorítva!

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyzője, Mark Webber figyelmeztet, Lewis Hamilton fel fogja szívni magát, és megerősödve tér majd vissza a nehéz szezonkezdet után.
2022 Bahrain Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok számára döcögősen indult a 2022-es bajnokság, ennek pedig legfőbb oka, hogy a Mercedes idei autója képtelen felvenni a versenyt a Ferrari és a Red Bull versenygépeivel. Hamilton ennek ellenére Bahreinben egy 3. helyet szerzett a csapatnak, a legutóbbi, imolai versenyhétvége azonban katasztrofálisan alakult számára. A brit jelenleg csak a 7. helyet foglalja el az egyéni tabellán, miközben csapattársa, George Russell 21 ponttal többet szerzett nála, és jelenleg 4. az összetettben.

A Red Bull színeiben 2009 és 2012 között kilenc Forma-1-es versenyt nyerő Mark Webber ugyanakkor Hamilton védelmére kelt, szerinte ugyanis a brit pilóta egyáltalán nem nyújt olyan rossz teljesítményt, mint amilyet az eredményei sugallnak.

„Szerintem egyesek nagyon hamar elkezdtek igazán keményen bánni Lewisszal” – mondta a korábbi Forma-1-es versenyző a Daily Mail című lapnak. „Bahreinben briliánsan vezetett, és lett harmadik. Szaúd-Arábiában ott volt a biztonsági autó a kerékcserével. Ugyanez Melbourne-ben. Azt gondolom, jó néhány pontról lecsúszott önhibáján kívül.”

„Egyedül Imolában volt nehéz időmérője és versenye. Természetesen azt mindenki elfelejti, hogy önhibáján kívül hogyan veszítette el azokat a bizonyos pontokat.”

Webber továbbá kifejtette, meggyőződése, hogy Hamilton nagyon össze fogja kapni magát a folytatásban, ha pedig a Mercedesnek sikerül javítania versenyautóján, akkor nem lesz kegyelem a riválisoknak.

„Soha ne becsülj alá egy olyan szervezetet, mint amilyenek ők! Lenyűgöző lesz látni, hogyan alakul a következő néhány hét. Lewis akkor a legveszélyesebb, amikor falhoz van szorítva. Soha nincs híján a motivációnak – talán ezért is minden idők legnagyobbja.”

„George briliánsan vezet, és ez nagyon-nagyon jó számára. Remek látni azt, ahogy a fiatalok fenyegetik az öreg rókákat. Ennek így kell lennie. De Lewis soha nem fog meghátrálni ettől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!