Webber: Nem jöhet elég korán Vettel és a Ferrari szakítása... - F1VILÁG.HU

Webber: Nem jöhet elég korán Vettel és a Ferrari szakítása…

HIRDETÉS
A korábbi csapattárs, Mark Webber szerint nyilvánvalóvá vált, hogy vége Sebastian Vettel és a Ferrari házasságának – az ausztrál szerint nem jöhet elég korán a végleges szakítás.
GP AUSTRIA F1/2020 -  DOMENICA 05/07/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Mattia Binotto Scuderia Ferrari

 A Scuderia még májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg a négyszeres világbajnok idén lejáró szerződését. Mattia Binotto csapatfőnök akkor közös döntésről beszélt, Vettel azonban a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben azt mondta, nagyon váratlanul érte őt a csapat döntése, végig azt kommunikálták ugyanis felé, hogy van akarat részükről a folytatásra.

Később aztán Binotto a koronavírus-járványra fogta a döntést, az ugyanis gyökereiben változtatta meg a Ferrari jövőre vonatkozó terveit.

Akárhogy is legyen, nyilvánvaló, hogy a viszony megromlott Vettel és a Ferrari között – ezt gondolja a német volt csapattársa, Mark Webber is.

„Ennek a kapcsolatnak vége. Nincs már meg a kémia, a házasságnak vége” – mondta Webber, aki szerint Vettel szemmel láthatóan „üresnek” tűnt az ausztriai verseny után.

„Sebastian vörösbe van öltözve, vörös autót vezet, de csak maga miatt van ott. Bizonyos értelemben bárcsak vége lenne már, nagyon ilyennek tűnik. Dinamikai perspektívából nézve szerintem Sebastian üres volt a verseny után.”

„A Seb-forgatókönyvet nézve minél előbb vége, annál jobb mindenkinek.”

Webber szerint az is beszédes, hogy a Ferrari telefonon közölte Vettellel, nem hosszabbítanak vele.

„Szerintem ez a legtöbbünket meglepett, de talán Sebastiant a legjobban. Már az is, hogy telefonon mondták neki, és még arra sem vették a fáradtságot, hogy elé álljanak…”

„Ez a kapcsolat, vagy a dinamika nem volt egészséges, és azt gondoltál, a legjobb az, ha nem folytatják. Nem is arról volt szó, hogy egyéves szerződést akartak, vagy amit írt a sajtó, hogy Sebastian egy hosszabb távra szóló szerződést akart. De még ez sem volt az asztalon… A Ferrari nem is fontolgatta.”

Hirdetés

Webber mindazonáltal nem gondolja úgy, hogy Vettel szögre akasztja a sisakját – szerinte az is elképzelhető, hogy kihagy egy évet, és 2022-ben visszatér.

„Kétlem, hogy vége. Szerintem van még esélye arra, hogy kapjon valamit 2022-re. Ki tudja? Talán ’21-ben a Red Bullnál! Szerintem szüksége lesz arra, hogy energiához jusson, életre keljen, és törölje a fejéből Maranellót. Egyszerűen egy lassú spirálba került ezzel a kapcsolattal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!