Webber szerint jövőre is Vettel lesz a favorit

A Forma-1-ből az idei szezont követően búcsúzott Mark Webber úgy véli, 2014-ben is volt csapata, a Red Bull Racing, illetve a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel vághat majd neki favoritként a versenyeknek.


A Forma-1-ből az idei szezont követően búcsúzott Mark Webber úgy véli, 2014-ben is volt csapata, a Red Bull Racing, illetve a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel vághat majd neki favoritként a versenyeknek.

2014-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, Webber szerint azonban mindez nem változtat majd azon, hogy a Red Bull pokolian erős lesz, sőt, Vettelnek valójában kedvezhetnek is majd az új regulák.

„Seb az egyéni bajnokság favoritja” – mondta Webber, aki jövőre már a Porsche színeiben versenyez a Le Mans-sorozatban.

„A Red Bull nagyon erősen kezdheti a következő szezont, ami feltehetően nem olyasvalami, amit az ember szívesen hall otthon ülve.”

„Úgy vélem, nagyon erősek lesznek. De a Forma-1 jövőre talán sokkal inkább a motorokról, mintsem az autóról, vagy az aerodinamikáról szól majd, ami nem egy rossz dolog.”

„De a versenyzőknek így is komoly szerepük lesz, hiszen oda kell figyelni a tempóra, kezelni kell a különféle technikákat, és ez szintén Sebastian malmára hajthatja a vizet. Mindez tökéletesen jön számára.”

Amikor az ausztrált a BBC munkatársa arról faggatta, ki volt a legkeményebb ellenfele pályafutása során, Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót emelte ki.

„Talán Seb és Fernando. Nehéz megmondani. Mindig össze kellett gyúrnunk a tudást – ott voltak a Pirelli-gumik, a tankolás betiltása, az egykörös időmérők, és minden más.”

„Szóval, ami a vasárnapokat illeti, Fernando a legjobb. Ehhez kétség sem fér. De egy körön nem tudja tartani a lépést Sebbel. Vasárnaponként viszont ők ketten a legjobbak.”

„Lewis [Hamilton] is ott van még, de ő talán nem annyira gép, mint ők ketten. Michael Schumacher ellen nem igazán versenyeztem, hiszen ő akkor Ferrariban volt, én pedig egy kevésbé versenyképes autóban, amikor pedig én ültem a Red Bullban, ő a Mercedesszel kicsit hátrébb volt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS