Whiting pótlása lehetetlen lesz az FIA számára – Wolff

Fotó: Toro Rosso
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: The drivers stand for a tribute to the late FIA Race Director, Charlie Whiting before the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia. Scuderia Toro Rosso (Photo by Quinn Rooney/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YRBN2HBH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Toto Wolff úgy gondolja, lehetetlen lesz pótolni Charlie Whitingot, az F1 tragikus hirtelenséggel elhunyt versenyigazgatóját.

Whiting az Ausztrál Nagydíj előtt, csütörtök reggel hunyt el Melbourne-ben – a Forma-1 közössége döbbenten állt a történtek előtt, és sokan már akkor elmondták, hogy lehetetlen lesz betölteni az űrt, amit a versenyigazgató maga után hagyott. 

Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elmondta, az FIA-nál még csak most kezdenek rájönni, hogy mennyi mindent csinált Whiting, ezért pótlása szinte lehetetlen lesz. 

„Azt hiszem, lehetetlen betölteni ezt az űrt” – mondta Wolff. „Beszéltem Ross Brawnnal a rajtrácsos fotózás és az egyperces néma csend előtt, és azt mondta, hogy csak most látják, mennyi mindent csinált Charlie.”

„Ebben olyan triviális dolgok is benne vannak, hogy a kamerák mondjuk veszélyes helyen vannak. Ezt Ross említette nekem. Egy csomó feladat, és akkor a versenyen lévő munkáját nem is érintettük.”

„Biztos, hogy kemény döntéseket kell meghozni a jövőben, és azt hiszem, lehetetlen Charlie-t pótolni. De akárki is veszi át ezt a munkát, támogatnunk kell őt.

Az Ausztrál Nagydíjon Michael Masi látta el a versenyigazgatói feladatokat, ám egyelőre nem tudni, hogy hosszú távon is marad-e. Jean Todt, az FIA elnöke elmondta, a csapatokkal egyeztetnek, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás. 

„Nagyon szorosan együtt fogunk dolgozni az F1-es istállókkal, és már elkezdtünk gondolkodni” – mondta Todt. „A genevai csapatunk megpróbálja kitalálni, hogy mit valósítsunk meg a jövőben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS