Költségplafon-ügy

Williams: De Vriesnek nem kell ennél többet tennie, hogy ülést szerezzen 2023-ra

Rendkívül elismerően nyilatkozott a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon Alex Albont helyettesítő Nyck de Vriesről a Williams Forma-1-es csapatfőnöke, Jost Capito.

A holland tehetség a vakbélgyulladással küszködő Albont helyettesítette a monzai időmérőn és futamon, és sikerült kiemelkedő munkát végeznie: de Vries a 8. helyről rajtolva a két pontot érő 9. helyen ért célba, saját bevallása szerint pedig szeretne állandó tagja lenni a Forma-1-es mezőnynek 2023-ban.

Teljesítménye főleg annak fényében figyelemre méltó, hogy a csapat állandó versenyzője, Nicholas Latifi mostanáig nem tudott pontot szerezni az idei szezonban – így de Vries akár a kanadai ülésére is jó eséllyel pályázhat.

Hirdetés
 

Amikor a Motorsport.com című internetes portál arról kérdezte Jost Capitót, a Williams csapatfőnökét, hogy a 27 éves holland tehet-e ennél többet azért, hogy ülést szerezzen magának a következő szezonra, a szakember így válaszolt: „Nem, nincs semmi más, amit tennie kell. Vannak egyéb elkötelezettségei is, nem igaz? Abszolút kiemelkedő munkát végzett, és rendkívül nagyra értékelem őt. Ezért is voltak nagyon komolyak az elvárásaim, ő pedig megfelelt ezeknek.” 

„Nehéz dolog beugrani az autóba egy kétórás versenyre, és megcsinálni az időmérőt úgy, hogy ne hibázz, ráadásul nem is csak egyedül körözgetsz. Védekeznie kellett, támadnia kellett. Figyelnie kellett a lekörözésekre, arra, hogy ne hibázzon, aztán meg kellett csinálnia a bokszkiállást, ami nagyon bonyolult – szóval kiemelkedő munkát végzett.”

Capito utalt rá, de Vries térfelén pattog a labda azzal kapcsolatban, hogy az istállóhoz kíván-e szerződni a következő évre. Miután azonban az Alpine csapatánál is van üresedés 2023-ra, közel sem biztos, hogy a grove-i istálló lenne a legjobb opció számára.

„Nem tudom, tőle kellene megkérdezni, milyen szerződéses helyzetben van” – mondta a Williams-főnök azzal kapcsolatban, hogy de Vries elérhető-e számukra a következő idényre. „Mostanság láthattuk, mennyire kusza tud lenni az ilyen dolog, mi pedig nem erről vagyunk ismertek. Én nem csinálok elméleti dolgokat, engem csak a tények érdekelnek. Ha a tények adottak, akkor lehetnek megoldások is…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Williams: De Vriesnek nem kell ennél többet tennie, hogy ülést szerezzen 2023-ra
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!