Williams: Fáj a Ferrari elleni vereség

A Williams technikai főnöke, Pat Symonds elismerte, nagyon csalódottak amiatt, hogy a 2015-ös idény során nem tudták legyőzni a Ferrari Forma-1-es csapatát.


A Williams technikai főnöke, Pat Symonds elismerte, nagyon csalódottak amiatt, hogy a 2015-ös idény során nem tudták legyőzni a Ferrari Forma-1-es csapatát.

A Ferrari 2014-ben győzelem nélkül, a konstruktőri negyedik helyen zárta a bajnokságot, idén azonban visszavágott, és a Mercedes mögött második lett a gyártók versenyében – megelőzve a Williamst.

A brit kiscsapat 2014-ben a Mercedes és a Red Bull mögött harmadik lett, és bár idén is megtartotta ezt a pozíciót, a Ferrari formajavulásával nem tudtak mit kezdeni.

„Nyilvánvalóan a Ferrari fejlődött a legtöbbet – 3 tizedre voltak mögöttünk, most 3 tizedre vannak előttünk. Ez pedig elég fájdalmas” – mondta Symonds az Autosportnak.

„A Red Bull nem javult sokat. Tavaly, amikor a Mercedes háromszor elhasalt, a Red Bull szedegette össze a morzsákat. Lehetett volna még három verseny, ahol viszont a Williamsnek sikerül mindez. De ilyen az élet. Idén már nyilván nem voltak ilyen szerencsések, de mi sem.”

„A Ferrari megnyert pár versenyt erőből, de azt nem gondolom, hogy nekünk, a Williamsnél csüggednünk kell az idei szezon miatt. Az emberek azt mondják, tavaly év végén közelebb voltunk, ami talán igaz is. De a Mercedeshez viszonyítva egészen Monzáig tartottuk az 1 százalékos hátrányunkat.”

„Monzában erősebb motort építettek autóikba, és egy kicsit visszacsúsztunk.”

Symonds ennek ellenére azt mondja, a Williams sok tekintetben jobb volt idén, mint tavaly.

„A Williams egy évtizeden át csúszott egyre hátrébb, szóval a tavalyi harmadik hely felért egy bajnoki címmel. De mindenki fejlebb akart lépni, szóval az, hogy megőriztük ezt a harmadik helyet, csak még nagyobb eredmény.”

„Bajnoki címet nyerni nagyszerű, de ha a rákövetkező évben gyengén szerepel a csapat, az borzasztó. Ha viszont újra nyers, azzal azt bizonyítod, hogy nem pusztán véletlen volt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!