Friss hírek

Williams: Tárgyalni fogunk az Audival

Készen áll tárgyalni a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozni kívánó Audival a Williams csapata, előbb azonban fontos, hogy tisztázódjon, pontosan milyenek is lesznek a száguldó cirkusz új motorszabályai.

Ahogyan arról nemrégiben lapunk is beszámolt, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess múlt héten megerősítette, két márkájuk, a Porsche és az Audi az új motorszabályok érkezésekor csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez. Úgy tudni, a Porsche a Red Bull Racinggel lép szövetségre, miközben az Audi még keresi jövőbeli partnerét.

Az ingolstadtiak többször is ajánlatot tettek a McLarennek, a múlt hétvégi Miami Nagydíjon azonban a brit istálló vezérigazgatója, Zak Brown leszögezte, csapatuk nem eladó: „Beszélgettünk az Audival, de nem vagyunk eladók. Elkötelezettek vagyunk a saját jövőnk iránt, és jól teljesítünk a pályán. A részvényeseink jelentős befektetéseket vállalnak, hogy megadják nekünk a szükséges erőforrásokat az élmezőnybe való visszatéréshez, kereskedelmi szempontból is jól állunk és a morál is remek a csapatban. Mindenki tudja, hogy 18 hónappal ezelőtt még nem voltunk erős helyzetben, de most már ismét abban vagyunk.”

„A csapat neve McLaren F1. Ez is fog maradni, és továbbra is mi fogjuk birtokolni. Bármilyen partneri együttműködés kapcsán elsődleges feltételünk, hogy megtartjuk a tulajdonjogokat a versenycsapat felett. Ha valaki ezzel ellentétes dolgokról akar beszélgetni, akkor ott nincs miről beszélgetni.”

A felvásárlás elutasítása viszont még nem zárja ki azt, hogy 2026-tól Audi-motor hajtsa a McLareneket: „A McLaren eladása nincs a tervek között, az viszont Andreas [Seidl] döntésén múlik, hogy milyen motor kerüljön a versenyautóinkba” – mondta Brown.

Mivel az Audi szeretne részesedést vásárolni egy meglévő istállóban, a hírek szerint az Aston Martinnal, vagy a Williamsszel szövetkezhet. Utóbbi csapat nyitott az együttműködésre, egyelőre azonban nincs semmi konkrétum a partnerséggel kapcsolatban.

„Minden csapat számára érdekes egy autógyártóval való együttműködés” – fogalmazott a Williams csapatát irányító Jost Capito az F1-Insider.com című internetes portálnak. „Ha ténylegesen eldől a dolog, akkor tárgyalni fogunk. De még mindig nincs végleges út, a motorokra vonatkozó szabályokról még nem hoztak végleges döntést.”

„Ha jól tudom, a Volkswagen Csoport döntése a motorszabályoktól is függ. Szerintem a következő hetekben meglesz ez is, aztán majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!