Wolff: Azt mondtam Russellnek, ha a top 4 meglesz, az szuper - F1VILÁG.HU

Wolff: Azt mondtam Russellnek, ha a top 4 meglesz, az szuper

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, azzal is elégedettek lettek volna, ha a top 4-ben végez George Russell az F1-es Szahíri Nagydíj időmérőjén, eredménye azonban felülmúlta a várakozásaikat.
2020 Sakhir Grand Prix, Friday – LAT Images George Russell

Russell az időmérő edzésen mindössze 26 ezredmásodperccel maradt el Valtteri Bottas pole-t érő köridejétől, így a brit pilóta elégedett lehet első mercedeses kvalifikációjával. 

Wolff elárulta, Russell-lel teljesen más a közös munka, mint Hamiltonnal, a brit pilóta sokkal többet beszél – ezt a csapatrádiókon is hallani a közvetítések során.

„Annyira különböző karakterek” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Lewis hosszú ideje itt van és elég csendes típus. George sokkal beszédesebb – elég komoly, azt gondolnád, hogy egy ügynök. Jól beilleszkedett az ülésbe, pedig nem igazán fért be az autóba.”

„Jól beilleszkedett, figyelembe véve azt is, hogy a pálya mindenkinek új, szóval elégedett vagyok a teljesítményével.”

A top 4 volt a kitűzött cél Russell számára, a mai eredmény egyáltalán nem volt elvárás tőle Wolff szerint – és a versenyre vonatkozóan sem szeretnének nyomást helyezni rá. 

„Azt mondtam neki, hogy ha az első 4-ben végzel, akkor az remek, és ha majd valaki megelőz, és 5.-ként érsz célba, akkor az is rendben van. De ez így már egy fantasztikus eredmény ma. Nem várunk ennél többet, szóval most egy kicsit nyugodtabbak vagyunk.” 

Lewis Hamiltonnal kapcsolatban Wolff elmondta, nem tudja, ma pontosan hogy érzi magát Hamilton, miután nem tudott részt venni az időmérőn, de most arra várnak, hogy jobban legyen és negatív legyen a következő tesztje. 

„Sok támogatást nyújtottunk neki és extra időt kapott. Nagyon nehéz egy versenyző számára látni, hogy valaki más ül az autójában. Nem kérdeztem ma, hogy hogy érezte magát. Ha negatív lesz a tesztje, akkor Abu Dhabiban számítunk rá.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!